Litvínov postupuje do celostátního kola soutěže Zlatý erb

0
1878

Na slavnostním ceremoniálu ve středu 15. března byly vyhlášeny výsledky krajského kola Ústeckého kraje v soutěži Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst i obcí. Opět se soutěžilo ve třech kategoriích. Ceny vítězům předal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Tisková zpráva ze dne 15. března 2017

 

 

 

V Ústeckém kraji je tradičně velký počet přihlášených projektů. Letos jich bylo celkem 57 a z toho nejvíce elektronických služeb. „Jsem rád, že se obce a města každoročně hlásí do této soutěže, protože to je ukázkou jak toho, že mají zájem o rozvoj informačních služeb a technologií, ale také toho, že aktivně pracují na přiblížení se občanům, protože pro ně vymýšlejí stále nové cesty, jak jim podstatné informace sdělit prostřednictvím kvalitních a přehledných webových stránek,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

 

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo finanční ocenění pro vítěze v celkové výši 300 tisíc korun. Což je jistě dokladem prestiže soutěže a také důkazem toho, že kvalitní webové stránky jsou přívětivým a užitečným komunikačním kanálem. „Musím jako dlouholetý porotce krajského kola Zlatého erbu uznat, že se úroveň webových stránek neustále zlepšuje. Soutěž je svým způsobem i metodickou podporou pro autory webových stránek, protože díky hodnocení poroty vědí jakým směrem se ubírat při zlepšovaní svých stránek,“ řekl Jan Jelínek, vedoucí odboru informatiky a organizačních věcí a také zároveň předseda hodnotitelské poroty.

 

Obce a města prezentují mnoho zajímavých projektů, např. v obci Lipová je to sekce krizového řízení, která byla vytvořena po povodních v roce 2014 – obsahuje interaktivní mapu a nahrávání fotografií objektů slouží pro potřeby obce a příslušných orgánů k záchraně obyvatel a majetku. Třeba v Žatci je v zimě občany hojně navštěvovaná webkamera kluziště, kde je možné sledovat obsazenost a slouží zároveň i pro ochranu před vandaly.

 

Do celostátního kola postupují Litvínov (v této kategorii zvítězilo město Most, ale postupuje z druhého místa Litvínov, protože Most postoupil už v loňském roce a proto se nemůže znovu zúčastnit celostátního kola, kde skončil druhý), Chuderov a Česká Kamenice. Vítězové budou vyhlášeni při společenském večeru v rámci konference ISSS dne 3. dubna 2017 v Hradci Králové.

 

Pořadí dle soutěžních kategorií:

Nejlepší webová stránka města:  1. Most http://www.mesto-most.cz 2. Litvínov http://www.mulitvinov.cz

  1. Chlumec http://www.mesto-chlumec.cz

 

Nejlepší webová stránka obce: 1.Chuderov http://www.chuderov.cz

  1. Povrly www.povrly.cz

3.Mnetěš  http://www.mnetes.cz/

 

Kategorie Smart City a nejlepší elektronická služba: 1. Česká Kamenice http://www.ceska-kamenice.cz

  1. Duchcov https://duchcov.mobilnirozhlas.cz/
  2. Chomutov http://www.chomutov-mesto.cz/cz/dotace-poskytovane-z-rozpoctu-mestav

 

Soutěže se aktivně zúčastnily obce a města z celé ČR. Celkově se letos zapojilo 504 přihlášených projektů obcí a měst včetně elektronických služeb, ve srovnání s minulým ročníkem se počet soutěžících navýšil o více než 50 %. Zúčastnilo se celkem 12 krajů. Organizátorem soutěže je Český zavináč.

Sdílejte
Předchozí článekMalá kopaná
Další článekŽenu ze sklepa tahali hasiči

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!