Barevný region již potřetí představil kulturu národnostních menšin v kraji

0
1731

Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje uspořádal v pátek 19. května třetí ročník akce nazvané „Barevný region“, jejímž cílem je představit široké veřejnosti jazyk, aktivity, kulturu, zvyky i gastronomii národů, jejichž příslušníci žijí v Ústeckém kraji. Přehlídku kultur národnostních menšin zahájil předseda výboru ZÚK Pavel Vodseďálek za účasti stovek návštěvníků a účinkujících na ústeckém Lidickém náměstí.

 

 

 

„Dnešní setkání a prezentace národnostních menšin je jedním z řady důkazů pozitivního a přínosného vzájemného soužití minorit a většinové komunity. Třetí ročník „Barevného regionu“ již mohu označit jako tradici a vážím si všech, kteří přispěli k dnešnímu bohatému programu,“ uvedl Pavel Vodseďálek.

Stejně jako v předchozích ročnících přišel návštěvníky pozdravit bulharský velvyslanec Lačezar Petkov a přítomni byli též zástupci ruské a slovenské ambasády.

Na festivalu se představily mimo jiné kultury Vietnamu, Ruska, Maďarska, Slovenska, Bulharska a také židovské a romské komunity. Velmi zaujala vystoupení romských tanečních souborů a ruské písně v podání dětského sboru. Na pódiu se postupně vystřídala vystoupení reprezentující většinu národnostních menšin v kraji. Ve stáncích bylo možné ochutnat národní speciality.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!