Most u nemocnice se opraví, vyvlastňovat se nebude!

0
849

Rekonstrukce mostu u nemocnice se posouvá do roku 2019. Opravu, se kterou chtělo město začít ještě letos, zhatilo před časem majetkové vypořádání pozemků pod mostem. Městu se nakonec podařilo s vlastníkem dohodnout.

Most se v minulosti už opravoval, ale jen zčásti, přičemž se jeho životnost a provoz na něm prodloužil zhruba o šest let. „Tři roky uplynuly, a v horizontu příštích tří let by město tato oprava stejně neminula,“ (Marek Hrvol).

Ačkoliv město mělo připravený projekt a dohodnuté podmínky výhodného úvěru, právě neshody s vlastníkem pozemků, které jsou v okolí mostu a které budou i stavbou dotčeny, celou akci zastavily. Město dokonce připravovalo kroky pro vyvlastnění těchto pozemků. „V těchto dnech probíhalo jednání s panem Mlezivou, který vlastní pozemky pod mostem u nemocnice. Jednání proběhlo úspěšně, máme podepsanou směnnou smlouvu. Poslední překážka, která se týkala rekonstrukce, by měla být tímto vypořádána. Město by se mělo stát vlastníkem těchto pozemků,“ informoval o nových skutečnostech ve věci náměstek primátora Marek Hrvol. I přestože má město volnou cestu, na most a jeho opravu se v příštím roce ale nedostane. „Podle odhadů by se rekonstrukce mostu u nemocnice měla uskutečnit až v roce 2019. Na příští rok máme totiž v plánu a v rozpočtu prostředky na rekonstrukci mostu do Rudolic. Ta se uskuteční v případě úspěšnosti dotačního titulu. Nyní řešíme náhradní vjezd do Rudolic, který není v dobrém technickém stavu, a počítáme s tím, že ho budeme muset opravit,“ zdůvodnil náměstek posun opravy.

Město Most má hotový projekt. Předpokládané náklady na opravu mostu by si měly vyžádat kolem 60 milionů korun. Rekonstrukce bude zahrnovat náhradu nosné konstrukce stávajícího mostu, čímž se zajistí plná zatížitelnost mostu a splnění všech současných bezpečnostních standardů. Samotná realizace projektu by měla trvat zhruba rok. V době realizace se také počítá, že bude uzavřen jeden z příjezdů k nemocnici, a to ulicí J. E. Purkyně. Náhradní trasa tudíž povede zbývající příjezdovou cestou, ulicí Svážná.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!