Ustavující zastupitelstvo Mostu zvolilo novou vládu a primátora, stal se jím opět Jan Paparega

0
939

V Mostě právě začalo ustavující zastupitelstvo. Nově zvolení zastupitelé skládají slavnostní slib pro příští čtyři roky (úvodní foto), kdy za nás budou rozhodovat o našem městě. Jednání zahájil úřadující primátor Jan Paparega, který slib složil jako první. Slib skládá 45 zastupitelů. V zasedací síni sedí 16 zastupitelů za hnutí ProMost, 8 za ANO, 7 za SMM, 4 za ODS, 4 za KSČM a 4 za stranu Piráti a Zelení.

Hnutí ANO navrhlo zařadit na program zasedání body, které řeší vyhlášku omezení provozu některých hazardních her ve městě a dále pořizování on-line přenosů zastupitelstev. Zastupitelé zařazení těchto bodů na program neschválili.

ProMost navrhuje, aby funkce primátora byla stejně jako v předchozích volebních období uvolněná. ProMost navrhuje dva náměstky primátora, ANO původní model v počtu tří náměstků. Odsouhlaseni jsou dva náměstci.

ProMost navrhuje devět radních. Tento návrh je většinou odsouhlasen.

ProMost navrhuje na funkci primátora Mostu Jana Paparegu. ODS veřejně proklamuje, že tento návrh podpoří. Návrh je odsouhlasen poměrem 24 pro – 9 proti – 12 se zdrželo. Primátorem Mostu se opět stává Jan Paparega.

ProMost navrhuje na funkci náměstků Marka Hrvola (proMost) a Markétu Starou (ProMost). Pba nominovaní nominaci přijímají. Oba náměstci jsou odsouhlaseni poměrem 29 pro 8 proti a 8 se zdrželo.

Primátor vyhlašuje přestávku, po které bude následovat volba statutárního zástupce primátora a rady města.

Statutárním zástupcem je zvolen Marek Hrvol (ProMost)

hnutí ProMost navrhuje do rady města tyto zastupitele: Vlastimila Vozku, Ondřeje Málka, Václava Zahradníčka, Aloise Malého, Vladimíra Kubíka a Jiřího Nedvěda. Radní jsou odsouhlaseni.

Zastupitelstvo ustanovuje finanční a kontrolní výbor

 

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!