Na 1. náměstí v Mostě se začíná zdobit vánoční strom

0
557

Na mostecké 1. náměstí dorazil vánoční strom. Už je ukotvený a začíná se zdobit.  Na jeho rozsvícení se můžeme těšit už tuto (první adventní) neděli  2. prosince v 17 hodin.

Letos se Mostečané mohou také těšit na mimořádnou novinku ve vánoční výzdobě. Jako každý rok, i letos město přichystalo bohatý kulturní program během vánočních a novoročních svátků a řadu zajímavých novinek a světových výstřelků ve vánoční výzdobě. Letos se slavnostně rozsvítí čtrnáctimetrový smrk, který tento týden přivezly z Resslu a ukotvily na 1. náměstí technické služby.

O kulturní program se v neděli 2. prosince od 16.05 hodin postará skupina Mirai a od 17.05 Mína a Naty Hrychová. „Již v pátek 30. listopadu budou zahájeny Vánoční trhy, které stejně jako v předchozích letech potrvají více než tři týdny, konkrétně do neděle 23. prosince, a děti budou moci opět využít ´služeb´ Ježíškovské pošty,“ uvedla mluvčí magistrátu Alena Sedláčková. Během vánočních trhů se na mosteckém náměstí mohou těšit různé věkové kategorie na pěvecká vystoupení, ochutnávání perníčků, ohnivou šou, pouliční divadlo a předání světla sv. Barbory. Postavit si tu budete moci i nefalšovaného Komořanského sněhuláka a zasportovat si při Christmas runu. Chybět nebude lití olova, předání betlémského světla a další.

Město slibuje letos i řadu zajímavých novinek ve vánoční výzdobě. Protože i ostatní sousedská města nezůstávají pozadu, vymýšlí mostecká radnice stále a stále atraktivnější prvky. „Společnost MK Mont vytvořila zcela nové dekory včetně vsádek. Jedná se o uložení grafiky přímo do ozdob,“ prozradila některé z novinek náměstkyně primátora Markéta Stará. Nová výzdoba bude i na divadle, které dotváří kulisu vánočních trhů.

„Jako největší atrakci ale vnímáme nasazení systému Aurora na vánoční strom na 1. náměstí a u kluziště. Systém Aurora bude mít v takovém rozsahu zapojení premiéru v Evropě. Aurora je inteligentní zařízení, které dokáže na základě intenzity zvuku měnit intenzitu a barevnost osvětlení,“ vysvětlila náměstkyně. Systémem Aurora by měly být doplněny také borovice u kluziště, které budou ozdobené jako v loňském roce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!