Kradl v restauraci i z náklaďáku

0
822

Policisté mosteckého územního odboru objasnili dva případy krádeží, kterých se dopustil neznámý pachatel. V jedné mostecké restauraci odcizil mobilní telefon a z kabinky nákladního vozidla odnesl batoh. Policie totožnost neznámého odhalila a nyní obvinila 31letého muže z Litvínova z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Už v minulosti kradl a byl odsouzen nepodmíněným trestem za majetkový delikt.
Muž měl v jedné mostecké restauraci odcizit ze skříně v místnosti pro personál volně odložený mobilní telefon. Ten následně hned po krádeži zastavil v jedné litvínovské zastavárně. Tam ho již policisté nezajistili, ale vypátrali nového majitele, který si mobil v zastavárně koupil. Telefon byl zajištěn a bude vrácen zpět poškozené, která jeho hodnotu odhadla na částku 4 500 korun.
Obviněný má mít na svědomí i krádež batohu z nákladního vozidla. V Janově šel kolem jedné prodejny, kde si všiml stojícího vozidla, u kterého řidič vykládal v zadní části zboží. Zjistil, že kabinka vozu je odemčená, vnikl do ní a z ní měl odcizit odložený batoh. S tím se poté z místa rychle vzdálil. V nedalekém parku batoh podrobil prohlídce, peněženku si ponechal. Batoh poté položil k plotu u jedné ze zahrádek, kde ho našla náhodná chodkyně, která batoh odevzdala na policii. V peněžence Litvínovan našel finanční hotovost ve výši 4 000 korun, které údajně utratil pro vlastní potřebu. S ohledem na minulý trest obviněnému Litvínovanu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!