Nejlepším chemikem regionálního kola se stal Ladislav Tvaroha z Litvínova

0
702
V 10. ročníku soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje“, určené pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ, zvítězil litvínovský žák. Akce se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje.
Vítězem regionálního finále se nakonec stal Ladislav Tvaroha ze ZŠ a MŠ Litvínov, kterému jeho znalosti pomohly při praktickém cvičení v laboratořích Střední odborné školy technické a zahradnické v Lovosicích.
„Chemie je královna věd. A my si to v našem Ústeckém kraji velice dobře uvědomujeme. Pakliže se vy, budoucí vědci a chemici, vydáte cestou chemie, vždy najdete dobré uplatnění v oboru. Já vás v tom podporuji a přeji hodně štěstí ve vašem dalším studiu,“ poděkovala všem zúčastněným v regionálním finále Zdenka Vachkovápředsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje.
V letošním roce se úvodního krajského kola (konalo se na konci ledna distančně formou on-line testu) zúčastnilo 43 základních škol Ústeckého kraje zastoupených celkovým počtem 1044 žáků. Do regionálního finále jich do Lovosic přijelo 36. Kvarteto nejlepších čeká v červnu celostátní finále v Pardubicích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!