Homerlive
http://www.homerlive.cz/regionalnimi-potravinami-se-staly-pecena-pastika-tvaroh-nebo-prsut/

Regionálními potravinami se staly: pečená paštika, tvaroh nebo pršut




O značku Regionální potravina se v Ústeckém kraji utkalo 52 místních výrobců s 259 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Kváskový chléb od výrobce Fokus Labe, Pečená paštika ve slanině od Jaroslava Durčeka a Litoměřický pršut z pršutérie od výrobce Pršutérie Chovaneček.

Odborná komise se sešla v Litoměřicích a značku Regionální potravina Ústeckého kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:


  1. Pečená paštika ve slanině, Řeznictví & bistro Jaroslav Durček

  2. Litoměřický pršut z PRŠUTÉRIE®, PRŠUTÉRIE® Chovaneček

  3. Tvaroh tučný bio, Farma U Sluníček Heřmanov

  4. Kefír, Minimlékárna pod Řípem

  5. Kváskový chléb, Fokus Labe

  6. Mechový dort bez mouky, Cukrárna Adamant Krupka

  7. Hruškový sirup, Perfectly Delicious

  8. Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy, Farma U Švestkové dráhy

  9. Med květový z Českého Středohoří, Včelí farma Lovosice




V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Ústeckého kraje. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Výstava Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 13. září 2024.

 
Post date: 2024-06-03 15:17:10
Post date GMT: 2024-06-03 13:17:10