Budeme si povídat…

0
1799

Již podruhé se v Mateřské škole Meziboří v době od 6. 3. – 17. 3. 2017 uskutečnil projekt „Budeme si povídat“, který je zaměřený na rozvoj čtenářské gramotnosti dětí v mateřské škole. Cílem projektu bylo přivést děti ke knize a čtenému slovu.

V prvních dnech si děti do MŠ přinesly svoje oblíbené knihy, z kterých jsme si postupně každý den předčítali, a následovně si pak děti vytvořily svoji vlastní pohádkovou knihu. Výborná byla i spolupráce s rodiči. Po domluvě maminky, ale i tatínkové navštěvovali jednotlivé třídy svých dětí, kde jim vyprávěli své nejoblíbenější pohádky. Děti jim pak na oplátku zahrály divadelní představení, na které se všichni těšili.

Předškolní děti, které nastoupí v září do základní školy, navštívily své kamarády v 1. třídě a vyslechly si, jak se naučili číst. Společně se staršími kamarády a paní učitelkami Kateřinou Peškovou a Liběnou Vokounovou si pak zahráli hry s písmenky – pexeso na interaktivní tabuli, hru na mimozemšťany a zlatou bránu.

Na závěr projektu všechny děti i ty nejmenší navštívily knihovnu v Meziboří. Tady si pro ně připravili zaměstnanci knihovny Lenka Pecáková a Ivana Podlenová krásný program složený z básniček a písniček o přicházejícím jaru. Děti se seznámily s chodem knihovny a v dětském koutku si pak mohly prohlédnout knihy, o kterých jsme si společně vyprávěli.  „Snahou tohoto projektu bylo podpořit rozvoj čtenářské gramotnosti dětí, přivést rodiče s dětmi k pravidelnému předčítání, poskytnout dětem příležitost ke každodennímu kontaktu s knihou a psaným slovem. Za celou mateřskou školu děkuji všem zúčastněným – rodičům, zaměstnancům knihovny, učitelkám základní školy a pedagogům mateřské školy,“ řekla Lenka Englická z MŠ Meziboří..

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!