Homerlive
https://www.homerlive.cz/11139-2/



Ústecký kraj zná nové „NEJ“ policisty a zaměstnance krajského ředitelství. Pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka se v těchto dnech uskutečnilo slavnostní vyhlášení Policisty roku Ústeckého kraje za rok 2016. Zabodovali i policisté z Mostu.

Ocenění NEJ policisty a zaměstnance roku se uděluje každoročně policistům a zaměstnancům, kteří se v uplynulém roce vyznamenali při plnění služebních povinností nebo jiným způsobem přispěli k fungování a prestiži policejního sboru. „Jde o mimořádné činy vykonané ve službě, ale i mimo ni, v civilu a beze zbraně,“ uvedla k prestižní akci Jan Slámová z Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje.

V několika vyhlašovaných kategoriích zabodovali i mostečtí muži zákona. Nejlepším týmem roku, za objasnění série šesti loupežných přepadení, ke kterým došlo v Ústeckém a Středočeském kraji, byl totiž vyhlášen společný tým kriminalistů Územního odboru Most a Odboru obecné kriminality krajského ředitelství. Klíčovým momentem při odhalení pachatelů série loupeží bylo objasnění případu přepadení seniorky z Mostecka, ke kterému došlo 18. ledna 2016 kolem 18. hodiny. „Policisté poté na základě důkazního materiálu zjistili, že trojice má mít na svědomí dalších pět loupeží. V těchto případech byly terčem benzinové čerpací stanice – dvě na Lounsku, dvě na Kladensku a jedna na Mělnicku. Při všech loupežích byli pachatelé maskováni a měli s sebou zbraň,“ informovala policejní mluvčí. Kvůli zajištění části důkazního materiálu nechali policisté odčerpat septik u rodinného domu na Kladensku. Důkazní materiál, tedy věci, které pachatelé měli používat při loupežích, byl zajištěn. „Dva muži byli v této souvislosti obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody a zároveň s nimi si vyslechla obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže i jedna žena,“ dodala mluvčí Jana Slámová a ještě dodala, že přepadená seniorka z Mostecka poslala policistům pohled a dopis se slovy díků a také mísu velikonočních kraslic.
Post date: 2017-05-05 09:28:05
Post date GMT: 2017-05-05 08:28:05