Městská policie připravuje nový projekt na dohledovou službu

0
509
Městská policie připravuje nový projekt na financování 12 pracovních míst školní dohledové služby na nový školní rok 2022/2023. Pracovníkům školní dohledové služby na přechodech zejména v ranních hodinách vypomáhají asistenti prevence kriminality.
Pracovníky školní dohledové služby a asistenty prevence kriminality městské policie proškolí vždy před začátkem školního roku dopravní policisté Policie ČR, aby zastavování vozidel a vstupování dětí do vozovky s pomocí dohledové služby bylo opravdu bezpečné.
Tuto službu městské policie vítají samozřejmě hlavně rodiče. V jiných městech dohlížejí většinou jen v prvních dnech školního roku na přechodech strážníci a policisté, ale jejich počet je omezený. V novém školním roce bychom měli mít v Mostě dohromady 29 pracovnic a pracovníků, kteří jsou oprávněni k zastavování vozidel podle zákona č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Na nejfrekventovanějších přechodech u škol jsou po celý školní rok,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.
Zajištění bezpečného přechodu dětí přes komunikaci v blízkosti škol není jediným úkolem školní dohledové služby a asistentů prevence kriminality u škol. „Naši pracovníci také dohlížejí na bezpečnost dětí u škol, dětských hřišť a sportovišť z hlediska výskytu problémových osob nebo nevhodného chování. Dokážou dětem také poradit nebo pomoci. Když zaznamenají vážnější problém, přivolají strážníky,“ doplnil Jaroslav Hrvol. Pracovníky školní dohledové služby městské policie potkají děti na přechodech hned první školní den 1. září a jejich činnost bude ukončena s posledním školním dnem v červnu 2023.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!