Litvínovští radní si přijeli prohlédnout novou supertramvaj

0
2127

Vedení města Litvínova – starostka Kamila Bláhová, místostarostka Erika Sedláčková a radní Roman Ziegler – si prohlédlo v mostecké hale DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., novou tramvaj EVO I, kterou pracovníci společnosti připravují do provozu.

„Paní starostka si dokonce vyzkoušela sedadlo řidiče tramvaje a vyzkoušela typický tramvajový zvonek,“ řekl ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Daniel Dunovský, který zástupce akcionáře areálem společnosti provázel. DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., totiž pokračuje v obnově vozového parku tramvají, tuto snahu město Litvínov jako akcionář společnosti podpořilo navzdory ojedinělým hlasům volajícím po zrušení tramvajové dopravy mezi Mostem a Litvínovem. Tramvaj EVO I dorazila do Mostu 15. července 2016. „Od té doby byla přelakovaná do podnikových barev a nyní je do vozidla doplňován odbavovací systém, radiostanice, povelový přijímač pro nevidomé a další výbava tak, aby byla stejná jako v ostatních provozovaných vozidlech,“ doplnil Dunovský.

Tramvaj EVO I je dlouhá 15,1 metru, obsaditelnost je 30 míst k sezení a 80 míst k stání. Je nadstandardně vybavena klimatizací v salonu cestujících, samozřejmostí je i kamerový systém pro sledování stavu ve vozidle. Cestující asi uvítají i možnost připojení na internet, neboť vozidlo je pokryto i Wi-Fi signálem. Novou tramvaj si cestující na linkách mezi Mostem a Litvínovem vyzkouší již v prvním zářijovém týdnu, oficiálně představena bude na Dnu otevřených dveří dne 10. září 2016.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!