Most plánuje další venkovní fitko, hádejte kde?

0
1751

Další workoutové hřiště plánuje letos vybudovat město Most. A ví už, kde bude stát. Radost udělá návštěvníkům parku Šibeník.

Rozlehlý park Šibeník bude letos bohatší o další novinku. Kromě mohutné prořezávky zeleně, ve které se pokračuje i letos, a vzniku vycházkových a běžeckých okruhů se zde plánuje osvětlení a také nové workoutové hřiště. „Tento týden se chystáme na Šibeník. Chceme si prohlédnout místa, kde by mohlo vyrůst nové workoutové hřiště. Umístit bychom ho chtěli do prostoru, kde dříve býval plácek s betonovými skružemi, který se odsud již odstranil,“ prozradil primátor Jan Paparega. „Podmínky už jsou předjednány, podepsáno je i rozpočtové opatření na finanční krytí,“ potvrdil primátor. Podle jeho slov není ani vyloučeno, že by se zde mohlo v budoucnu objevit i griloviště, obdobně jako je tomu i na Matyldě či Benediktu, které si získává u veřejnosti velkou oblibu. „Nevylučuji, že by se zde v budoucnu nemohly objevit i grily. Je tu pro to vhodný prostor, jelikož jde o rekreační oddychovou zónu. Zatím jsme ale tuto myšlenku nijak dopodrobna neřešili,“ zmínil.

Svítit se bude už na noční běh

V nejbližších dnech by se mělo v parku začít i s budováním nového osvětlení. Vznikne podél centrálního běžeckého okruhu, kde se mimo jiné poběží i noční závod Night Run. Mezi čtyřmi firmami zvítězila nabídka firmy REIMONT – ELEKTRO s.r.o. Osvětlení vybuduje za zhruba dva a půl milionu korun bez DPH. „Došlo zde zhruba k sedmiprocentní finanční úspoře. Předpokládali jsme, že osvětlení bude stát dva miliony a sedm set tisíc korun,“ podotkl primátor. Lampy by měly svítit v parku ještě letos a během realizace by nemělo dojít k žádnému omezení přístupu. Díky osvětlení by se měla zvýšit především bezpečnost parku a jeho zpřístupnění veřejnosti. Samostatný světelný okruh by měl fungovat ve stejném režimu jako veřejné osvětlení jinde ve městě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!