Když se krásky rozhodnou pomáhat

0
977

Přední české modelky navštívily Krajskou zdravotní v rámci charitativní akce Krása pomáhá dětem. Díky ní se letos podařilo vytěžit na čtyři sta tisíc korun. Z peněz se vybaví oddělení pro malé pacienty. Těšit se může i mostecká nemocnice.

Krása pomáhá dětem je největší charitativní akce, která už podvanácté přináší dary dětským oddělením. Modelky letos měly možnost vidět ústecký dětský nemocniční pavilon, který prochází postupnou rekonstrukcí. Navštívily dětskou chirurgii, stanice dětské kliniky a zavítaly i na novorozenecké oddělení. Večer se pak v ústeckém Sportcentru Sluneta konal slavnostní galavečer, jehož součástí byla i módní přehlídka. Celou Akci organizuje Lenka Kocmanová Taussigová, Miss sympatie ČR 2002, ve spolupráci s Ústeckým krajem. Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Jsme rádi, že jsme se i v letošním roce mohli k této významné akci připojit. Pro nás to je podpora dobré a smysluplné věci. Věřím, že se na tomto místě sejdeme i příští rok,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Peníze si mezi sebou rozdělí dětská chirurgie ústecké Masarykovy nemocnice a dětské a dorostové oddělení mostecké nemocnice. Dětské a dorostové oddělení v Mostě získalo šek na 150 tisíc korun. „Kompletně vybavíme novým lékařským nábytkem ambulanci a sesternu na stanici velkých dětí. Veškeré zařízení těchto dvou místností je více či méně původní a značně opotřebené. Díky podpoře projektu Krása pomáhá dětem, bude naše zdravotnické zázemí zase o něco modernější,“ poznamenal ředitel zdravotní péče Nemocnice Most Luděk Hyka.

Masarykova nemocnice dostane 250 tisíc korun, přičemž 150 tisíci přispěla nadace ČEZ. „Pořídíme nástroje k operacím našich nejmenších pacientů, u kterých je použití běžných nástrojů problematické – speciální peany nebo preparační nůžky,“ uvedl Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice.

„Dárci, účastníci akce Krása pomáhá dětem, se již řadu let podílejí na zlepšování prostředí na zdravotnických odděleních. Vážíme si toho. I díky vám můžeme každoročně zlepšovat komfort hospitalizovaných malých pacientů. Vaše podpora má pro naši společnost velký význam,“ poděkoval za podporu předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!