Sjezdovka má za sebou rekordní sezónu

0
1064

Po několika letech se letos mimořádně vydařila lyžařská sezóna na mezibořské sjezdovce. Ještě před sezónou převzaly od TJ Baník Meziboří sjezdovku Technické služby Meziboří. A hned první rok je prověřila mimořádná nadílka sněhu.

Lyžařský vlek v Meziboří byl letos v provozu od 7. ledna do 15. února. To je za několik let bezkonkurečně rekordně dlouhá doba. „Neuměli jsme si předem představit, co všechno obnáší udržet sjezdovku a vlek v provozu. Na údržbě vleku a sjezdovky se podílelo čtrnáct lidí. Velké poděkování patří lidem, kteří o provoz vleku a sjezdovky pečovali už v minulosti pod TJ Baník Meziboří a bez nichž bychom tuto zimu určitě nezvládli,“ říká k údržbě zimního areálu vedoucí technických služeb Pavel Esop. Sjezdovku technické služby zasněžovaly půjčeným sněžným dělem. Právě díky tomu se podařilo udržet sjezdovku sjízdnou tak dlouho. „Sněžné dělo nám půjčila firma SUPER SNOW na celý měsíc zcela zdarma. Za to jim děkujeme. Jsem velmi rád, že zastupitelé jsou nakloněni provozu sjezdovky a do rozpočtu schválili jeden milión korun na nákup nového děla a obnovu čerpací stanice vody. To nám v příštích letech hodně pomůže. Také jsme si letos vyzkoušeli čtyřkolku s pásy, kterou nám půjčil Jan Hašek. I jemu za pomoc děkujeme. Čtyřkolka se nám osvědčila, a tak si ji chceme také pořídit. Na letní období pásy přestavíme na kola a budeme čtyřkolku využívat i v létě, kdy je na sjezdovce stále hodně práce,“ doplnil Pavel Esop.

Do příští zimy plánuje Pavel Esop pořídit na sjezdovku bezpečnostní prvky. „Letos se naštěstí žádný úraz nestal, bezpečnostní prvky jsou ale nutné. Jedná se o plůtky, záchytné sítě a bezpečnostní matrace ke sloupům,“ uvedl. Po vydařené zimní sezóně nemá Pavel Esop ještě konečné vyúčtování za provoz lyžařského vleku. Už dnes je ale jasné, že ztrátový nebude. Jen na jízdném vydělal vlek 600 tisíc korun.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!