Radnice má velké plány s parkem nad halou

2
8632

Největší park v centru města nad sportovní halou by měl pořádně prokouknout. Město s ním má velké plány. Lidé by se tu kromě úprav zeleně mohli dočkat například amfiteátru či letního kina.

Velké plány má současné vedení města s centrálním parkem, tak zvaným parkem Střed. Vzniká totiž projekt za přibližně pětatřicet milionů korun na jeho revitalizaci. „Na revitalizaci parku nad sportovkou se velmi intenzivně pracuje,“ potvrdil primátor Jan Paparega. Město má v současné době zpracovanou studii, jak by to mohl park vypadat. „Prvotní skicu jsme již viděli a musím říci, že to vypadá velmi zajímavě,“ pochvaloval si primátor. Aby se změna mohla realizovat, bude nutné získat dotaci. „Pokud by se podařilo dotaci získat, konečně by se dalo něco s tímto parkem udělat. Jeho stav je velmi neutěšený,“ poznamenal dále primátor Paparega. V současné době hyzdí park rozbité betonové bazénky, špatné a rozbité jsou tu pochozí plochy a schůdky, park je zarostlý a neošetřovaný a za setmění také málo bezpečný. Mezi novinkami, které se tu plánují, by se měl objevit například letní amfiteátr. „V plánu máme vybudovat menší amfiteátr, který by mohl sloužit v letních měsících pro pořádání koncertů, ale také pro vystoupení našeho divadla a Divadla rozmanitostí. Využívat by ho mohly například i školky a školy,“ nastínil Jan Paparega. Město zvažuje dokonce i letní kino. „Prostor by se dal využít i jako letní kino. Vybudovalo by se zde sociální zázemí a občerstvení, které by mohlo fungovat v letních měsících,“ prozradil další plány primátor. V okolí parku by mělo vzniknout také nové dětské hřiště. „Chceme, aby tento park lidé více využívali, i když si uvědomujeme, že poblíž odtud se vyskytují problematické bloky,“ věří mostecký primátor. Součástí by byly také úpravy zeleně. Park by měl zůstat neoplocený.

2 KOMENTÁŘE

  1. Ano, to je správná cesta ke zlepšení prostředí a úpravě parku, který byl kdysi opravdu park určený k oddechu. Teď jde jen o to, pokud se záměr uskuteční aby se také zabránilo jeho ničení a působení nepřizpůsobivých občanů aby to byl opravdu park bezpečí, klidu a pohody.

  2. Plný souhlas s opravou a revitalizací parku, to ano, ale co s přilehlým nepořádkem mezi budovou SHD Komes a parkem. Za drátěným plotem je opět nesekaná tráva, křoví a nepořádek. Majitelku město nemůže nějak donutit? Bude to stejná ostuda jako nově opravená nemocnice a zdevastované navazující pozemky u zdravotní školy v které jsou v majetkem obyvatele města Mostu, nebo jako monument tyčící se mezi Baumaxem a Penny marketem?
    Ach jo!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!