Plavcům to zacinkalo v Litvínově i v Jablonci

0
2028

Během uplynulého víkendu odjela mladší část litvínovských plavců poměřit své síly do Jablonce nad Nisou na 28. ročník Ceny TJ Bižuterie Jablonec a jejich starší kolegové zápolili o mety nejvyšší v domácí bazénu, kde uspořádal Kraulařský víceboj lounský plavecký oddíl.
V Jablonci zářil desetiletý Petr Adamec, když všech svých šest startů dotáhl na stupně vítězů. Adamec pětkrát zvítězil na tratích 100 prsa, 50 a 100 volný způsob, 100 znak a 50 motýl. Pouze na jediné trati 100 polohový závod dohmátl na stříbrné pozici. I devítiletý David Rous dokázal proměnit každý svůj start v medaili. Zlatá příčka mu patřila na trati 50 motýl, stříbrný byl na 100 polohový závod a sbírku doplnil dvěma bronzy ze závodů na 50 prsa a 50 znak. Zlatou medaili vybojovala i devítiletá Tereza Kliková, když zvítězila na trati 50 prsa. Michaela Chmelařová, v kategorii desetiletých, získala třetí místo, na trati 50 volný způsob.
V Litvínově se bojovalo o pohár v kraulařském víceboji. Pořadatelským oddílem byla Plavecká škola PROSEN Louny. Systém závodů spočíval v sečtení bodů za výkony na tratích 50, 100, 200 a 400 volný způsob.
Kamila Javorková si nadělila k třináctým narozeninám vítězství ve všech čtyřech disciplínách a k tomu pohár za nejlepší výkon v kategorii 2003 a mladších. Čtrnáctiletá Alexandra Letaliková bodovala na čtyřstovce druhým místem a na trati poloviční obsadila místo třetí. V celkovém pořadí získala Letaliková v kategorii 2003 a mladších pohár za třetí místo. V kategorii 2002 a starších podala výborné výkony patnáctiletá Anna Haselbergerová, když na trati 100 volný způsob získala stříbrnou příčku. V dalších třech startech dohmátla Haselbergerová na nepopulárních čtvrtých pozicích a stejná příčka jí patřila i v celkovém pořadí po součtu bodů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!