Reflexní pásky pro Mezibořské

0
2398

Obyvatelé Meziboří si mohou vyzvednout zdarma reflexní pásky. Zatím se totiž stále chodí mezi Mezibořím a Litvínovem po komunikaci bez chodníku.

Město Meziboří myslí na všechny své občany, kteří využívají silnici mezi Litvínovem a Mezibořím i za snížené viditelnosti. V takových případech totiž novela zákona ukládá chodcům novou povinnost, nosit na silnicích mimo obec reflexní prvky. Chodce také opakovaně kontrolují strážníci městské policie. Zatím přestupky řeší pouze domluvou a upozorněním na novelu zákona. „Reflexní pásky si obyvatelé Meziboří mohou vyzvednout zdarma přímo v budově městského úřadu,“ potvrdila vedoucí správního odboru Libuše Řeháková. Už brzy se Mezibořští dočkají také chodníku mezi oběma městy. Meziboří hodlá chodník vybudovat rozšířením stávající komunikace. Na akci žádá dotaci. S nepochopením se město setkalo u sousedního Litvínova, od kterého žádalo, aby se k projektu také připojil. Litvínovští zastupitelé ale odmítli finanční spoluúčast na dotaci, a tak se v Meziboří rozhodli finanční spoluúčast za Litvínov zaplatit. O dalším postupu se rozhodne na jednání litvínovských zastupitelů 31. března.

Reflexní pásky budou na požádání vydávány od 30. března vždy ve dnech pondělí a středa od 8 do 11 a od 13 do 16. 30 hodin v kanceláři č. 23 v přízemí budovy Městského úřadu v Meziboří.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!