Objížďka u chemičky skončila dřív, opravy silnice ale zdaleka nekončí

0
1018

Jednosměrná objížďka z Litvínova do Mostu přes Komořany, či přes Lom a Braňany, skončila dříve. Zdržení a dopravní komplikace ale neminou řidiče už brzy na této silnici, tentokrát v úseku čtyřpruhu ve směru pod Hněvín.

Důvodem objízdných tras, i když pouze v jednom směru, byla avizovaná oprava komunikace I/27 v úseku od okružní křižovatky u litvínovské chemičky směrem ke křižovatce Kopisty. Opravu provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR a stihnout se měla ještě v závěru loňského roku. Kvůli klimatickým podmínkám se ale tato akce musela odložit. „Konečný termín uzavření úseku je z rozhodnutí Krajského úřadu ÚK k 19.4. Už dnes je ale zřejmé, že bude minimálně o týden zkrácen. Předpokládáme, že skončí 12. 4. 2017,“ uvedla k uzavírce silnice Nina Ledvinová, tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR. Objížďka skončila ale už tento týden. Na vozovce zbývají ještě poslední úpravy. Ty by se měly dokončit již za obousměrného provozu.

Původně nebyla uzavírka trasy z Litvínova do Mostu v tomto úseku vůbec v plánu. Nakonec ale byla podle ŘSD nejlepším řešením. „Při částečné uzavírce a střídavém provozu na semafory by zejména ze strany od kruhového objezdu docházelo k ucpání kruhového objezdu, a tudíž ke kolapsu dopravy ve všech směrech u chemičky. Šlo by tomu předejít krátkými úseky oprav, maximálně v délce sto metrů. To by se ale doba výstavby prodloužila několikanásobně,“ vysvětlila Nina Ledvinová.

Ředitelství silnic a dálnic bude s opravami silnice první třídy ve směru na Most dál pokračovat. Tentokrát na čtyřpruhu. „Letos bude rovněž pokračovat oprava čtyřpruhu. Zahájení bude v závislosti na ukončení předchozího úseku v Záluží. Čtyřproudová silnice se opraví až k silnici I/13, pod Hněvín,“ upřesnila mluvčí ŘSD. Dopravní komplikace mohou řidiči tedy brzy očekávat zde.

V budoucnu by se měl čtyřpruh z Mostu protáhnout až směrem na Litvínov. Je to jednou z priorit, kterou prosazuje jak město Most, tak i Litvínov. Zatím ale i přes ujištění vládních činitelů z loňského výjezdního zasedání v Ústeckém kraji vše vázne. „Řešení prodloužení čtyřpruhu je v projektové přípravě. Není ještě ujasněn přesný rozsah a způsob řešení, a tudíž ještě neprobíhá ani majetkové vypořádání dotčených pozemků,“ uvedla ještě Nina Ledvinová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!