Černí andělé dvakrát doma vítězně

0
1188

Házenkářky Baníku Most mají za sebou dvě domácí utkání interligy. V obou případech byli populární Černí andělé úspěšní, navíc v prvním utkání porazili silný celek Poruby. Druhé se zase hrálo před televizními kamerami.

Velmi atraktivní a nervy drásající utkání s Porubou, kdy se bojovalo o každý míč a skóre se neustále přelévalo ze strany na stranu, zažili diváci v prvním domácím vystoupení DHK Baník Most. Ten nakonec přehrál tým Poruby 28:22, a to přesto, že v poločase prohrával 11:12.

„Byl to neuvěřitelně turbulentní zápas. Odstartovali jsme geniálně, vytvořili jsme si pětibrankový náskok, pak ale naše střelecká neschopnost zavinila, že se soupeř dostal velmi rychle do hry. O poločase jsme si řekli, že budeme hrát dynamičtější házenou, víc rozházíme soupeřovu obranu, to se nám ale absolutně nepodařilo. Nakonec rozhodla naše velmi dobrá, agresivní obrana, která soupeři nic nedovolila a podržela nás několika důležitými zákroky také brankářka Dominika Müllnerová. Při pohledu na skóre to může vypadat jako jednoznačný zápas, ale bylo to velmi těžké utkání. Mám radost z toho, že se nám poslední dobou daří koncovka zápasů, s tím jsme měli v minulosti problémy. A je dobře, že to dopadlo takto, protože jsme chtěli jednoznačně obhájit druhou příčku v interlize,“ řekl k průběhu utkání kouč Most Peter Dávid.

V druhém domácím střetnutí hostil Baník celek Slávie Partizánské. Zápas už tolik atraktivní nebyl, nicméně Černí andělé z něj nakonec vyšli jako vítěz 29:20 (12:8).

„Tento zápas má hlavní devízu, že se nikdo nezranil. Nezachytili jsme úvod utkání, přestože jsme věděli, že nás čeká velmi zdlouhavá hra soupeře, jednoduše, že hlavní bod tohoto zápasu bude trpělivost. Soupeř hrál na hranici svých možností, které momentálně má a my jsme s tím měli hlavně v úvodu utkání problém. Dostali jsme se do velmi těžké situace, kdy jsme prohrávali v úvodu utkání 1:6. Dokonce nepomohl ani team out za stavu 1:4. Od stavu 1:6 jsme však důslednější obranou a větší agresivitou v útoku začali rychle utkání otáčet v náš prospěch. Ve chvíli, kdy jsme utkání otočili, celý zápas se dohrával v klidném tempu. Bohužel nebyl to náš zápas, máme momentálně velký problém, když soupeř rozkouskuje hru a musíme na tom zapracovat. Pozitivem tohoto utkání je zisk dvou bodů,“ ohlédl se za utkáním Peter Dávid, trenér DHK Baník Most.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!