Čisticí stroje v ulicích, pozor na parkování!

0
1272

V Mostě začalo strojní čištění ulic. Řidiči si tak po zimní přestávce znova musí dávat pozor, kdy a kde parkují. Technické služby rozmisťují dopravní značení s týdenním předstihem.

Na velikonoční svátky se strojní čištění provádět nebude. Pokračovat se bude podle harmonogramu až od úterý 18. dubna. Zpozornět by měli zejména řidiči, kteří parkují v tento týden v lokalitě na Resslu, Pod Šibeníkem, na třídě Budovatelů, v okolí 1. a 2. náměstí a na dalších místech. Přesný harmonogram čištěných ulic naleznou zájemci na www.tsmost.cz nebo také na www.mesto-most.cz.

Každoročně na jaře začínají technické služby s úklidem a čištěním města. Strojní čištění je na pořadu dne právě v dubnu. „Strojní čištění potrvá až do 13. května a bude se týkat komunikací, mostů, chodníků, parkovišť, kruhových objezdů a zpevněných ploch,“ uvedl Jan Hepnar z Technických služeb města Mostu. Strojní čištění po zimě je zákonná povinnost. Hlavním smyslem je odstranit zbytky zdrsňovacích materiálů použitých při zimní údržbě. S tím souvisí i vyklizení čištěných ploch. Technické služby proto v dostatečném předstihu umisťují dopravní značky, aby řidiče upozornili, kdy se v jejich ulici budou pohybovat čisticí stroje a kdy by měli přeparkovat. „Žádáme tímto všechny řidiče, aby svá vozidla, v den strojního čištění příslušné ulice, přeparkovali a umožnili tak řádné vyčištění komunikací a ostatních ploch. Na značce je uvedeno, pro který den platí, je zde vyznačena i doba, po kterou platí zákaz stání vozidel, tedy od 7 do 17 hodin,“ apeluje na řidiči Jan Hepnar. Při porušení zákazové značky hrozí majitelům aut odtahy městskou policií a následně i pokuty za přestupek. Ani po skončení strojního čištění by neměli řidiči usnout na vavřínech, protože čištění přejde v blokové, tedy důkladnější čištění ulic a komunikací. To pak potrvá až do podzimních měsíců.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!