V atriu si za svatební ANO zaplatíte

0
1233

Budoucí novomanželé a snoubenci mají o jedno úřední obřadní místo v Mostě na výběr méně. Radnice zrušila totiž atrium na magistrátu. Pokud by měly o toto místo svatební páry zájem, už si za něj připlatí tisícikorunu.

Atrium Magistrátu města Mostu nebude obřadním místem. Rozhodli to radní, a to kvůli velmi nízkému zájmu o toto obřadní místo. V minulém roce se zde konalo pouze sedm obřadů. Atrium se stalo úředním obřadním místem v roce 2014. Tehdy právě na základě toho, že o tyto prostory mezi snoubenci zájem byl. „Důvodem, proč jsme toto místo jako obřadní zrušili, je i fakt, že často dochází ke kolizím s kulturními akcemi města, které se pravidelně konají na 1. náměstí. Pro samotné svatební obřady představují značnou hlukovou zátěž a rovněž narušují vážnost a důstojnost svatebních obřadů. Pro svatebčany je to nepříjemné,“ uvedl další z důvodů náměstek primátora Marek Hrvol.

Tisícikorunový správní poplatek zaplatí snoubenci za atrium, ale i za jiné místo, než je obřadní síň magistrátu.

Kdy příplatek za ANO

Budoucí novomanželé si připlatí, i pokud si kromě jiného místa zvolí jiný čas. Tehdy totiž ke správnímu tisícikorunovému poplatku zaplatí ještě provozní náklady stanovené radou města ve výši pěti tisíc korun. Snoubenci mohou zvolit dokonce velmi netradiční čas i dny. V případě, že se jejich svatba bude konat v rozmezí od 19 do 06 hodin, vztahuje se na tuto dobu poplatek pět tisíc korun. Pokud by si zvolili svatební den o státní svátek, jiný svátek, významný den či den pracovního klidu – tedy neděli, případně i Silvestr, zaplatí provozní náklady dokonce dvojnásobné, celkem deset tisíc korun.

Nejvíc frčí Hněvín

Z jiných než úředních obřadních míst využívají svatebčané v Mostě kostel a Hněvín. „V letních měsících se nejvíce využívá prostranství na Hněvíně, naopak v době, kdy ještě není teplo, tak se klasicky využívá obřadní síň, ale také děkanský kostel,“ potvrdil náměstek Marek Hrvol. Nejsou ale výjimečné svatební obřady ani na zahradách, či na vodní ploše Matylda, na Aquadromu či jiných méně tradičních místech. V případě využití děkanského kostela a hradu Hněvín svatebčané zaplatí kromě správního poplatku i provozní poplatek účtovaný provozovatelem. Podrobné informace naleznete na webových stránkách města nebo se se svým dotazem můžete obrátit na pracovnice zdejší matriky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!