Z Rady města Litvínova (15. týden)

0
967
Jubileum až od 80 let

Nová pravidla pro oceňování významných životních událostí občanů města Litvínova schválili na svém posledním jednání litvínovští radní. Platí už 1. května a zahrnují blahopřání k životním jubileím, k narozením, svatbám. Jedná se především o přípravu blahopřání, zakoupení květiny, dárkového koše, obeslání jubilanta ve věci dohodnutí termínu návštěvy s vedením města. Písemné gratulace od vedení města se dočkají občané, kteří slaví 80, 85 a 90 let. Od 91. narozenin pak mohou občané Litvínova očekávat osobní gratulaci s květinou a později i věcným darem. Od srpna 2016 do února 2017 město gratulovalo 181 svým občanům, v téměř polovině případů také za účasti zástupů vedení města. V Litvínově jsou k 6. březnu 2017 trvale hlášeni tři lidé starší sta let.

Přípravné třídy pokračují

Školský zákon umožňuje zřízení přípravných tříd, jejichž vznik či pokračování musí vždy pro nadcházející školní rok do 30. dubna schválit zřizovatel. Rada města Litvínova schválila v ZŠ a MŠ Litvínov-Janov pokračování dvou přípravných tříd pro děti s odkladem povinné školní docházky. „Přípravné třídy v ZŠ Litvínov-Janov dlouhodobě prokazují výrazný podíl na připravenosti dětí ke vstupu do prvních tříd. Pro školní rok 2017/2018 předpokládáme dvě přípravné třídy. Jsou určeny dětem, které nenavštěvovaly předškolní vzdělávání ani přípravnou třídu, nezvládají nároky prvního ročníku ZŠ a bude jim umožněn odklad školní docházky,“ uvedla místostarostka města Erika Sedláčková.

Koukněte se na účet

Rada města Litvínova schválila vedení základního běžného účtu, výdajového účtu, účtu fondu rezerv města Litvínova v režimu transparentního účtu. Přístupy na účty budou od 1. května 2017 možné prostřednictvím internetového bankovnictví Komerční banky, a. s., pro veřejnost z oficiálních webových stránek města Litvínova.

Úsek s třicítkou

V úseku od Billy k základní škole s rozšířenou výukou jazyků se bude nově jezdit pouze třicetikilometrovou rychlostí a to od pondělí do pátku od 6 do 17 hodin. V době školních prázdnin bude dopravní značení demontováno. „O změnu požádala ředitelka základní školy Mgr. Kašková. Od obchodního domu Billa ke škole jsou tři přechody pro chodce, avšak dohled, který vykonávají asistenti prevence kriminality, je pouze u jednoho nejbližšího ke škole. U obchodního domu je hodně frekventovaná komunikace a ohrožení dětí je při jejím přecházení značné,“ odůvodnil změnu místostarosta Milan Šťovíček

Šatny udělá IZS

Rada města rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky na opravu šaten litvínovské ZŠ speciální. Byla vybrána nabídka IZS z Litvínova s nejnižší nabídkovou cenou cca 2,4 mil. Kč s DPH. Práce by měly být zahájeny v červenci 2017.

Kdo opraví Janáčkovu a Skalní?

Rada města schválila zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu – Stavební úpravy komunikací a veřejného osvětlení ul. Janáčkova, Skalní v Litvínově. Jedná se o kompletní rekonstrukci povrchu komunikace Janáčkova, Skalní, přilehlých ploch a autobusové zastávky na PKH. Součástí prací bude také osazení nových lamp veřejného osvětlení a výměna stávajících lamp. Komunikace bude mít povrch z asfaltového betonu, chodník ze zámkové dlažby. Předpoklad zahájení prací je srpen 2017. Předpokládaná hodnota zakázky je 5,9 mil. Kč. Lhůta pro podání nabídek je stanovena do 2. května 2017 do 10 hodin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!