Fotbalová hřiště dostanou nové střídačky

0
1586

Mostečtí sportovci, kteří trénují na fotbalovém hřišti v Čepirozích, dostali nové střídačky. Hráčské lavice nechala vybudovat Sportovní hala Most, aby fotbalový areál dovybavila a zvýšila komfort pro hráče.

Čepirožský fotbalový stadion využívají především přípravky Mosteckého fotbalového klubu. Probíhají zde ale i krajské přebory žákovských kategorií. Stadion využívají na dvě stovky dětí a mládeže. Příležitostně i dospělí.

Fotbalové hřiště dávalo město postupně do pořádku a zušlechťovalo natolik, že se může nyní pochlubit kompletním vybavením a mimo jiné také špičkově udržovaným trávníkem. „Na základě dobrých výsledků hospodaření roku 2016 se rozhodlo o další investici pro tento fotbalový areál. Ten se tak dočkal po několika letech nových střídaček, které splňují nejnovější normy a standardy,“ uvedl ředitel Sportovní haly Most Petr Formánek. Střídačky na fotbalovém hřišti zcela chyběly.

Nové střídačky má v plánu Sportovní hala vybudovat i na fotbalovém hřišti v Albrechtické. Tady sice fotbalisté střídačky mají, ty jsou ale v dezolátním stavu. „Střídačky v Albrechtické jsou v havarijním stavu. Dojde k jejich výměně, aby splňovaly současné normy. Instalovat by se měly letos v červenci,“ prozradil dále Petr Formánek. Současně bude tento areál opravovat i město Most. Vyměnit by se zde měla okna, instalovat nové osvětlení do tělocvičny, kde se v minulosti vybudovala i nová palubovka. Objekt se také zateplí. „Tento areál je potřeba dodělat kompletně. Předělávat se zde budou i rozvody elektřiny, přijde sem nová časomíra apod. Sportovním areálům věnujeme velkou pozornost a také dostatek finančních prostředků. Nestaráme se jen o údržbu jako takovou, ale i o zázemí budov a také o profesionální údržbu fotbalových trávníků,“ upozornil šéf Sportovní haly Most.

O trávník se starají specialisti

Sportovní hala Most zaměstnává profesionály, kteří zajišťují pravidelnou a kompletní údržbu trávníků na sportovních hřištích. „Údržba trávníků je důležitá nejen kvůli kvalitě hry, ale i z důvodů bezpečnosti. Dříve jsme na to nebyli vybaveni. Postupně jsme však našetřili finanční prostředky a naše úsilí je na trávnících vidět. Patří mezi špičkové v širokém okolí,“ upozornil ředitel Petr Fornánek.

Sportovní hala zakoupila specializovanou techniku, která zajišťuje na trávnících například provzdušňování, vyčesávání, čištění, pískování apod. Kromě vřetenových sekaček se o trávníky stará i speciální traktor pro údržbu přírodních i umělých trávníků. „Investovali jsme do technologie nejen pro přírodní trávníky, ale máme i regenerační linku pro trávníky umělé a letos již děláme i údržbu trávníků na základních školách v majetku města. Trávník musí být v dobré kondici, aby vydržel hru a celou zátěž. Když bude špatně založený, tak se rozpadne, zahubí ho plísně a hřiště bude záhy zničené,“ vysvětluje důležitost údržby ředitel Formánek. Sportovní hala za poslední dva roky investovala do strojů a zařízení určených pro profesionální údržbu fotbalových hřišť zhruba tři miliony korun. „Patříme mezi nejlépe vybavené společnosti v rámci celého Ústeckého kraje. O naše služby mají zájem i okolní města a obce,“ pochlubil se ještě Petr Formánek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!