U Kopist se musí rozkopat silnice

0
893

V Kopistech, mezi Mostem a Litvínovem, částečně i na silnici I/27 se začne s opravou starého a poruchového vodovodu. Oprava, kterou provádí Severočeská vodárenská společnost, potrvá zhruba půl roku.

Stavební práce začnou v nejbližších dnech. Dokončeny by měly být až koncem října letošního roku.

„V rámci této naší zahájené investiční akce v mostecké části Kopisty bude zrekonstruován poruchový úsek vodovodu v celkové délce téměř 784 metrů,“ informoval generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti Bronislav Špičák.

Rekonstrukce částečně zkomplikuje provoz na silnici z Mostu do Litvínova. Vodovod se totiž nachází v mostecké části Kopisty, a ačkoliv v jeho okolí není obytná zástavba, jde o dopravně značně exponovanou lokalitu, kde prochází silnice I. třídy I/27, silnice II. třídy (odbočka na skládku CELIO) a tramvajová trať Most – Litvínov. „Stavba povede zčásti v otevřeném výkopu, a zčásti bezvýkopově, díky tomu nedojde k omezení dopravní obslužnosti ani autobusových linek ani na tramvajové trati,“ uvedl tiskový mluvčí vodárenské společnosti Jiří Hladík.

Návrh dopravního řešení je rozdělen do jednotlivých etap. „Pro jednotlivé etapy jsou navržena taková opatření, aby byla zachována maximální dopravní obslužnost celé lokality. Opatření jsou navržena s částečným omezením na silnici I. třídy a se zachováním provozu v obou jízdních pruzích. Na silnici III. třídy bude vždy zachován volný jízdní pruh o minimální šířce 3,0 m a řízení provozu bude kyvadlově buď dopravním značením, nebo světelnou signalizací,“ uvedl dále Jiří Hladík.

Vodovod vedený převážně v zelené ploše podél komunikace je tvořen ocelovým potrubím. V provozu je už od roku 1960. „Řad je ve špatném technickém stavu, zkorodovaný a poruchový, proto jsme rozhodli o jeho rekonstrukci. Kanalizace zde není,“ doplnil ještě mluvčí společnosti a dodal: „Závěrem dojde k obnově povrchů v rozsahu dotčeném stavbou.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!