Mostečtí vybojovali doma vysokou výhru

0
1483

Domácí tým Mostu přivítal ve 12. kole DRFG Superligy malého fotbalu na svém hřišti celek Olomouce a v boji o mistrovské body slavil vítězství. Diváci na hřišti 11. ZŠ Most viděli suverénní výkon domácích, spoustu gólů a nakonec výhru světlezelených v poměru 9:3.

Mostečtí, kteří dosud procházeli jarní částí Superligy více než utrápeně, potřebovali nutně zvítězit a tomu plně podřídili nominovanou sestavu.

Do zápasu vyběhlo mužstvo ve složení: Bíro – Dolejška, Haviar, Kopta, M. Koudelka, Macko, Nobst, Polák, Popelka, Režný a Šebek. Olomouc pak přicestovala ve složení: Běhalík – Čech, Kryl, Laštůvka, D. Lošťák, I. Lošťák, Pagáč, Režný a Vančura.

Most sice do zápasu vstoupil poněkud vlažněji, ale později se rozehrál k parádnímu výkonu, aby nakonec vysoko vyhrál. Mostečtí si tak po zatím smutném jaru znovu vychutnali pocit z výhry, a to hned velmi rázně.

„Po dlouhé době bylo zase na klucích vidět, že mají z fotbalu radost a že si zápas užívají. Věděli jsme, že v Mostě je kvalita hráčů malého fotbalu mimořádná. Jen se nám to v posledních utkáních nedařilo ukázat na hřišti a s každým dalším zápasem byla samozřejmě ta pomyslná deka ležící na našich klucích větší. O to cennější je výhra proti silné a výborně hrající Olomouci. Pevně věřím, že tyto příjemné pocity si dokážeme přenést i do zbývajících dvou zápasů ročníku a tříbodové vítězství potvrdit hned v dalším zápase, kdy jedeme 22. května na hřiště zatím poslední Příbrami,“ zahájil své zápasové hodnocení mostecký trenér Vojtěch Benda. „Pozitivně také hodnotím zařazení jedné pětice z Jablíček Chomutov, byť nakonec o kompletní pětici nešlo. Stejně jako tomu bylo loni u Gamblers Most, je vidět, že týmové vazby se zúročují i na úrovni Superligy a že o sobě kluci dobře věděli. Stejně kvalitně jako pětice Jablíček zahrála i druhá pětka, v které ční hattrick Matěje Koudelky,“ dodal Benda s tím, že by byl moc rád, kdyby se týmu podařilo z posledních dvou zápasů vytěžit šest bodů a pamatovat si tak nakonec tento druhý ročník Superligy jako spíše podařený.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!