Radní se nevzdávají – našli další prostor pro služebnu městské policie

0
859

Město má na stole další nabídku na odkup nebytových prostor na třídě Budovatelů, kde by mohla vzniknout nová služebna městské policie.

Poté, co zastupitelé shodili se stolu výkup nebytového prostoru na třídě Budovatelů, kde radnice plánovala zřídit služebnu městské policie, objevila se další nabídka. „Vzhledem k tomu, že na posledním zastupitelstvu vyvstaly dohady ohledně ceny za nebytový prostor studia Hanák, nechali jsme zpracovat oponentský znalecký posudek. Na něj nyní čekáme. V mezidobí se však přihlásil další majitel nebytového prostoru v této lokalitě, který chce prodat,“ informoval náměstek primátora Marek Hrvol. I na tento nově nabídnutý prostor nechává město zpracovat znalecký posudek. Znalecké posudky by mohli projednávat radní už na prvním červnovém zasedání. „Znova budeme záměry předkládat do zastupitelstva v červnu. Budeme se snažit obhájit znalecký posudek na prostory Hanák, případně také možný odkup druhého nebytového prostoru v této lokalitě. Uvidíme, co vzejde z posudků a jak budou zastupitelé hlasovat. Každopádně se nevzdáváme záměru na zřízení služebny v těchto místech,“ říká dále náměstek Hrvol.

V případě druhé nabídky na odkup nebytových prostor by se mělo jednat o obdobné místo, rovněž na třídě Budovatelů. Zřízení služebny městské policie požadovali mimo jiné i obyvatelé Stovek kvůli zlepšení veřejného pořádku a snížení problémů s nepřizpůsobivými. „Pokud by zastupitelé schválili odkup, udělaly by se nezbytné stavební úpravy a teoreticky zhruba na podzim by mohla nová služebna začít fungovat,“ je přesvědčen náměstek. Opoziční zastupitelé argumentují, že už ve Stovkách jedna služebna funguje a to v prostorách na zimním stadionu a jde tedy o zbytečný luxus, na úkor dalších problematických míst, jako jsou šestistovky či sedmistovky. Vedení města to ale odmítá. „Na zimním stadionu se nejedná o služebnu jako takovou, je to miniaturní prostor, kde se strážníci maximálně mohou nasvačit apod. Prostor, kde by měli pořádné zázemí jak strážníci, tak i asistenti prevence a prováděli zde potřebné úkony, žádný v této lokalitě není. Navíc je to na strategickém místě, naproti parku, tedy na očích a v centru dění,“ dodává ještě Marek Hrvol. Pokud by odkup ani jednoho z nabízených prostor neklapnul, hledala by radnice náhradní řešení. „Deklarovali jsme v našem volebním programu, že bychom služebny chtěli ve Stovkách zřídit. Ať už mobilní, tak v nebytových prostorách. Pokud by to nevyšlo ani s jedním z nabízených prostorů, hledali bychom náhradní varianty,“ potvrdil náměstek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!