Porušené paragrafy (21. týden)

0
1238
Rychlé dopadení

Necelý den stačil mosteckým kriminalistům na to, aby odhalili, kdo má na svědomí vloupání do mostecké restaurace na sídlišti Severní. „Dva muži ve věku 26 a 25 let, oba z Mostu, se dle policistů měli násilím v pozdně nočních hodinách vloupat do restaurace v době, kdy uvnitř nikdo nebyl. V provozovně odcizili celkem 15 lahví převážně tvrdého alkoholu a našli i pár stovek, které si vzali. I když policisté dvojici záhy odhalili, lup zajištěn nebyl. Ten podnikavci stačili rozprodat. Ostatně v oboru nejsou žádnými nováčky, pro krádeže byli oba dva již v minulosti odsouzeni,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Oběma zlodějům hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Poškozenému majiteli byla způsobena škoda ve výši 5 400 korun.

Zneužívaly sociální dávky

Hned dvě ženy na Mostecku čelí obvinění z podvodu za zneužívání sociálních dávek. První z nich, 28letá Mostečanka, loni i předloni žádala o dávky pomoci v hmotné nouzi. Včas ale neohlásila všechny změny, které výplatu dávek ovlivňují, a ačkoliv už na dávky neměla zákonný nárok, dál je čerpala. Druhou obviněnou je 29letá žena z Mostu. „Ta také obdržela dávky v hmotné nouzi neoprávněně. I ona nepřiznala změny rozhodné pro výplatu a na dávkách jí bylo vyplaceno několik částek v celkové hodnotě 143 tisíc korun ke škodě úřadu práce,“ uvedla Ludmila Světláková, policejní mluvčí.

Násilník skončil v poutech

Napadání přítelem oznámila žena ze Dvořákovy ulice v Litvínově. Litvínovští strážníci na místě zastihli v domě muže, který se odmítl legitimovat, a nakonec jednoho ze strážníků napadl. Strážníci proto proti muži použili donucovacích prostředků a nasadili mu pouta. V bytě našli ženu, která strážníky přivolala. Ta měla v obličeji krvácející zranění, jak ji muž kousl a uhodil pěstí. Ženu strážníci ošetřili a přivolali rychlou záchrannou službu. Lékař rozhodl o převozu napadené do nemocnice. Násilník skončil na služebně Policie ČR.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!