Osobní rekordy na medaili nestačily

0
991
Tomáš Hájek - základní pokus 60 kg v benchpressu.

V sobotu 13. května 2017 se ve Zbýšově konal již 9. ročník poháru starosty města Zbýšov dorostu a juniorů v klasickém silovém trojboji s mezinárodní účastí. Na tuto oblíbenou soutěž se každým rokem sjíždí mnoho závodníků z Česka i Slovenska.

Letos se však poprvé soutěžilo bez dresů a bandáží, což zapříčinilo masivní nárůst přihlášek a pořadatelka byla nucena udělat ještě jedno závodiště na jiném místě. O tom, že je tato soutěž u mládeže velmi oblíbená, svědčí i rekordní počet 102 soutěžících. Samozřejmě i zde měl své zastoupení oddíl SKST Litvínov, který zde reprezentovali dorostenci Tomáš Hájek a Jan Merhaut.

Nejprve přišel na řadu Tomáš, který startoval v kategorii do 66 kg. Toto byla teprve jeho druhá soutěž v kariéře a tak jeho hlavním cílem bylo vytvořit si nové osobní rekordy a pomalu se blížit ke svým zkušenějším soupeřům. To se nakonec podařilo a s výkony: dřep 92,5 + benč 67,5 + m.tah 102,5= 262,5 kg si vytvořil všechny čtyři osobáky. Nakonec se mu ještě povedlo porazit dva ze svých soupeřů, čímž si zajistil 8. místo.

Honza, který startoval v nejpočetnější kategorii do 74 kg, je přeci jen o trochu zkušenější a tak kromě nových osobáků útočil i na své soupeře, aby získal co nejlepší umístění. Honza si rovněž vytvořil všechny čtyři osobáky, ale na medaili to bylo stále daleko. Přesto s výkony dřep157,5 + benč 80 + m.tah157,5= trojboj 395 kg skončil v silné konkurenci těsně za polovinou startovního pole na pěkném 8. místě.

Oba naši závodníci tedy skončili na 8. místě, ale zatím co Tomáš byl se svým výkonem velmi spokojen, tak Honzu mrzel jeho poslední nezvládnutý pokus v mrtvém tahu, který by však na umístění nic nezměnil. Výkonnost se však pořád ještě u obou zvyšuje a tak je naděje, že si v září povedou ještě lépe.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!