Oprava mostu do Rudolic začne příští rok

0
1007

Do rekonstrukce mostu v Rudolicích se město pustí v roce 2018. Na opravu, během níž bude provoz na mostě uzavřen, se nyní zpracovává projekt.

Přípravy na rekonstrukci mostu v Rudolicích, kde je nyní omezen provoz, zatím běží podle plánu. „Počítáme s tím, že se oprava realizuje v příštím roce. Nyní se zpracovává projektová dokumentace, která ještě není hotova,“ potvrdil primátor Jan Paparega. Rekonstrukce mostu počítá s úplnou náhradou stávající nosné vodorovné konstrukce za novou. Sanovat se budou opěry mostu. Oprava všech polí bude znamenat, že most bude koncipován na původní tonáž. Předpokládaná životnost konstrukce mostu bude prodloužena o 60 let (limitováno stavem spodní stavby). Silniční doprava by měla být po celou dobu rekonstrukce mostu vyloučena. Pro obyvatele Rudolic se vybuduje lávka pro pěší a zřídí se přeložky inženýrských sítí. Pod mostem se nachází železnice. Během stržení mostu by tak měla být zajištěna výluka Český drah. Bourání mostu se předpokládá v co nejkratším čase, výstavba nového mostu pak bude probíhat za provozu železnice. Předpokládá se, že bude pouze snížena rychlost vlaků. Rekonstrukce by se měla stihnout dokončit ještě v příštím roce.

Na rekonstrukci mostu do Rudolic chce město získat dotační prostředky. „Sháníme dotace, uvidíme, nakolik budeme úspěšní. Doporučili nám, že by bylo vhodné soutěžit zakázku už letos, ještě před podáním žádosti, což ale nemůžeme, abychom neporušili finanční kázeň, i když finanční krytí máme,“ doplnil ještě primátor Paparega.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!