Druhým nejlepším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji je Unipetrol

0
1200

Unipetrol uspěl v 15. ročníku soutěže Zaměstnavatel roku. Obhájil v kategorii do 5 000 zaměstnanců druhé místo v Ústeckém kraji.

„V Ústeckém kraji si upevňují pozici mezi nejlepšími zaměstnavateli sklářský výrobce AGC a petrochemická skupina Unipetrol. Zajímavostí a unikátem zároveň je historická vlastnická role dnes již mezinárodních společností vůči tradičním klubům FK Teplice či HC VERVA Litvínov. I to svědčí o vysoké míře jejich společenské odpovědnosti vůči zaměstnancům i celému regionu,“ zhodnotil výsledky za organizátora Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů.

„Ocenění si velmi vážíme. Skupina Unipetrol prochází v posledních letech integrací, při které dochází k prolínání často odlišných firemních kultur jednotlivých společností. Toto ocenění je jedním z dokladů, že se nám tento citlivý proces daří úspěšně realizovat,“ říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny Unipetrol, a dodává: „Důležitá je pro nás i dlouhodobá podpora vzdělávání. Tu jsme letos zintenzivnili pomocí nově vzniklé Nadace Unipetrol.“

Vítězové přebrali ocenění během slavnostního vyhlášení pro Ústecký a Liberecký kraj na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem ve čtvrtek 1. června 2017. Soutěž Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 vyhlašuje pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí obecně prospěšná společnost Klubu zaměstnavatelů. Odborným garantem soutěže je poradenská společnost PricewaterhouseCoopers Česká republika s.r.o., která připravuje podklady pro hodnocení přihlášených firem.

Společnost Unipetrol zaměstnává 4 500 lidí v Česku, velkou část z nich v Ústeckém kraji, kde patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele. Spolu se svými zaměstnanci se aktivně zapojuje do péče o okolní prostředí. Každoročně pořádá zaměstnaneckou sbírku Splněná přání, jejíž výtěžek jde na podporu neziskových organizací v Ústeckém, Středočeském a Pardubickém kraji. V rámci pravidelných dobrovolnických dnů zaměstnanci v těchto neziskových organizacích také pomáhají. Unipetrol dále finančně podporuje přilehlé obce a města a financuje pravidelné vypouštění ryb do řek Bílina a Labe.

V rámci propagace technických oborů a vzdělávání žáků, studentů i učitelů Unipetrol spolupracuje s řadou středních škol a s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. V letošním roce založil nadaci Unipetrol, která rozdělí minimálně šest milionů korun mezi střední školy a středoškolské a vysokoškolské studenty z celé České republiky v oblasti stipendijních a grantových programů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!