Mamograf v Chomutově bude mimo provoz

0
2453
ilustrační foto

Chomutovská nemocnice na čtyři dny zcela přeruší provoz mamodiagnostického centra. Důvodem je stěhování centra z 2. podlaží do 4. podlaží v budově B.

Mamodiagnostické centrum nebude v provozu od pondělí 26. 6. do čtvrtka 29. 6. 2017. V dané dny nebude dostupné ani objednávání na vyšetření. Provoz v novém centru bude zahájen v pátek 30. 6. 2017.

Mamodiagnostické centrum v chomutovské nemocnici je nejnovějším a nejmodernějším zdravotnickým pracovištěm s takovým zaměřením v Ústeckém kraji, které vzniklo po rekonstrukci a rozšíření prostor při Radiodiagnostickém oddělení Krajské zdravotní Nemocnice Chomutov. Centrum registruje ročně již čtrnáct tisíc mamografických vyšetření. Během dvanácti let počet vyšetření vzrostl na téměř šestinásobek.

Stavební úpravy mamodiagnostického centra a nákup druhého mamografu vyšly Krajskou zdravotní na 12,05 milionu Kč, z čehož 3,1 milionu Kč z této částky pokryly vlastní zdroje. Ústecký kraj stavební úpravy podpořil 6 miliony Kč. Na pořízení mamografu v hodnotě 3,69 milionu Kč získala Krajská zdravotní dotaci ze státního rozpočtu od Ministerstva zdravotnictví České republiky, která činí 2,95 milionu Kč. Dalších 400 tisíc korun za vybavení zaplatila Krajská zdravotní. Všechny uvedené částky jsou včetně DPH.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!