Úspěšná sezona pro litvínovské národní házenkáře

0
2215

Klub národní házené Litvínov má za sebou velmi úspěšnou sezonu. Hned ve 4 kategoriích vyhrála družstva KNH oblastní přebory. Přeborníky oblasti a postup na mistrovství ČR si vybojovalo družstvo starších žáků, mladších a starších žaček, dorostenky pak z druhého místa v oblasti postoupily na Pohár ČR, kde obsadily čtvrté místo. Družstvo žen se díky vítězství v severočeském oblastním přeboru probojovalo do 2. ligy.

Mladší žačky vybojovaly 4. místo v ČR

Litvínovské házenkářské naděje zvítězily v oblastním přeboru mladších žaček a probojovaly se tak do finálového turnaje mistrovství ČR, které se konalo v Dobrušce. Na samotném MČR se projevila ještě malá zkušenost hráček, které s házenou začínají nebo začaly v nedávné době. V závěrečném turnaji přesto elévky dokázaly dvakrát zvítězit a přivezly sice nepopulární, ale pro ně velmi cennou bramborovou medaili. Natálie Stará byla vyhlášena nejlepší obránkyní šampionátu. Turnaj odehrál tým mladších žaček v sestavě: Natálie Dřevojánková, Karolína Jiráčková, Natálie Stará, Eliška Andělová, Ema Gažůrová, Vendula Demeterová, Adéla Rakovanová, Tereza Kuriljaková, Ester Hojerová, Justýna Kováčová, Karolína Petránková, Lucie Bilohuščínová, Denisa Mošničková a Tereza Kliková. Trenéři: Karel Dlouhý, Zdeňka Bilohuščínová a Kateřina Kadlecová

Starší žačky páté v ČR

Také starší žačky vyhrály ve své kategorii oblastní přebor. Na závěrečný turnaj mistrovství ČR do západočeských Přeštic odjížděl tým KNH s většími ambicemi, bohužel ale nenaplnil roli favorita. Litvínov reprezentovaly hráčky: Natálie Plachká, Eliška Zvěřinová, Natálie Stará, Hana Marešová, Barbora Kočí, Patricie Prantová, Lucie Moravcová, Lucie Jarůšková, Tereza Donátová, Leona Mošničková, Kateřina Pavlíková, Hana Gálová a Ester Hojerová. Trenéři Zdeňka Bilohuščínová a Petr Hojer.

Starší žáci také pátí v ČR

Litvínovští starší žáci jednoznačně kralovali oblastnímu přeboru celou sezonu a téměř v polovině soutěže bylo jasné, že postoupí na MČR do východočeského Krčína. V zimě se navíc stali halovými vicemistry ČR. Před finálovým turnajem se však zranil klíčový útočník Ondřej Heidenreich a naděje na úspěch Severočechů poklesla. Páté místo po jediné výhře tak bylo asi maximum. Trenér Jiří Heidenreich a vedoucí družstva Petra Šimůnková měli k dispozici sestavu: Ondřej Hajas, František Pavlík, Josef Pajer, Jan Jiráň, Štěpán Tomčík, Denis Paulovič, Josef Šimůnek a Michal Najman.

Ženy vybojovaly postup do 2. ligy

Tým žen byl nově složen před sezonou z hráček, které skončily před časem v juniorském věku, a doplněn o dorostenky. Trenér týmu a předseda klubu Marek Tomčík ke vzniku dodává: „Hlavním důvodem bylo, že jsme neměli pro vlastní hráčky, které končily v dorostenkách, pokračování v dospělé kategorii. Musely pak končit anebo hostovat v jiných oddílech, proto jsme se po více než pěti letech rozhodli družstvo žen do soutěže přihlásit.“

Litvínovu se ale podařil nečekaný úspěch, když hned v první sezoně oblastní přebor vyhrál a zajistil si tak přímý postup do druhé nejvyšší soutěže. „Bude to naše druhá sezona a první ve 2. lize. Chceme si vyšší soutěž vyzkoušet, osahat a samozřejmě pro Litvínov udržet. Nadále budeme stavět především na našich odchovankyních, budeme postupně zapracovávat další mladé hráčky, ještě oslovíme některé hráčky, které v minulosti skončily nebo přešly z české házené na mezinárodní,“ dodává Tomčík.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!