Kamila Javorková pětinásobnou vítězkou na olympiádě dětí a mládeže v Brně

0
1493

Ke konci června se v Brně konaly VIII. Hry Letní olympiády dětí a mládeže. Za Ústecký kraj se nominovala dvě děvčata z Plaveckého klubu Litvínov Kamila Javorková a Alexandra Letalíková. Plavecké soutěže probíhaly tři dny a už jen nominace na tyto hry znamenala pro litvínovské plavání veliký úspěch.
Litvínovská, talentovaná plavkyně Kamila Javorková jede na vítězné vlně a prožívá tu nejúžasnější sezónu. Kamča stále posouvá hranice svých osobních rekordů. V Brně přímo excelovala, když ze šesti startů pětkrát zvítězila a v jednom případě bodovala na bronzové příčce. Královskou disciplínu 100 m volný způsob dokázala na „padesátce“ zaplavat v neskutečném čase 1:00,79. Na trati 100 m motýl splnila další limit do juniorské reprezentace, když se časomíra zastavila na čase 1:06,60. Další zlaté olympijské medaile převzala za výkony na tratích 200 m polohový závod a 200 m a 400 m volný způsob. Sprintérská trať 50 m volný způsob je vždy loterií. Tři nejrychlejší dívky se dokázaly vejít do rozdílu pouhých tří desetin vteřiny a Kamča dohmátla, v čase 0:28,07, třetí.
Druhou zástupkyní Plaveckého klubu Litvínov byla Alexandra Letalíková, která si vybojovala poctivým přístupem k tréninku a v rámci Ústeckého kraje slušnými výsledky v poslední sezóně účast mezi děvčaty ročníku narození 2003. Nejvýrazněji se prosadila na oblíbených prsařských tratích, když na stovce dohmátla devátá, těsně před branami finále a na dvojnásobné trati si dokonce chuť finále okusila, když dohmátla v osobním rekordu na sedmém místě. Obě děvčata byla členkami štafety 4×50 m polohový závod a zde jim patřilo pěkné i když nepopulární čtvrté místo.
Kamila Javorková se postarala o pět, z celkových jedenácti zlatých medailí v rámci celé výpravy Ústeckého kraje, což z ní činí nejúspěšnějšího sportovce Ústeckého kraje. Zaslouženě a hrdě nesla vlajku Ústeckého kraje při závěrečném ceremoniálu tohoto sportovního svátku, který se koná jednou za dva roky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!