Litvínovští plavci přivezli patnáct medailí

0
1869

Litvínovští plavci přivezli 15 medailí z Velké ceny Jablonce

Během uplynulého víkendu bojovali litvínovští plavci o medaile na 27. ročníku Velké ceny TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Domů přivezli celkem 15 medailí. Závody byly mezinárodně obsazené a o mety nejvyšší bojovalo celkem 280 plavců z 24 klubů.

V kategorii staršího žactva ročníků 2002-2003 byli svými výkony nepřehlédnutelní dva kvalitní čtrnáctiletí plavci a to Adam Novák a Anna Haselbergerová. Oba dva dokázali ve výrazných osobních rekordech zvítězit v hlavním závodě na trati 100 m polohový závod. Adam Novák získal další zlatou medaili na oblíbené trati 100 m motýl a stříbrný dohmátl na trati 100 m volný způsob. Anna Haselbergerová přispěla do sbírky cenných kovů stříbrným umístěním na 100 m znak.

Ročník 2004 byl pod taktovkou Kamily Javorkové, která se zdála být nepřemožitelnou. Z celkem pěti startů byla čtyřikrát na stupni nejvyšším a to na tratích 100 m motýl, 100 m znak, 100 m volný způsob a stejně jako její oddíloví kolegové brala zlato v hlavním závodě na 100 m polohový závod. Pouze na prsařské stovce byla o stupínek níže na parádní stříbrné pozici.

V kategorii mladšího žactva má PK Litvínov devítiletou plaveckou naději Petra Adamce. V Jablonci se Adamcovi dařilo skvěle a vybojoval čtyři medaile. Na trati 50 m motýlek nenašel přemožitele a získal zlato, k tomu si připsal dvě stříbrná umístění na tratích 50 m volný způsob a 100 m polohový závod. Kompletní sbírku kovů uzavřel bronzem v závodě na 50 znak.

Pro stříbrnou medaili si v kategorii žaček ročníku 2006 doplavala Sabina Rousová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!