Sestry najdou na výplatní pásce o pár tisíc korun navíc

0
1193

Sestry v nemocnicích na severu Čech mohou dostat v druhém pololetí přidáno a to o 2 000 korun měsíčně. Nárok budou mít například všeobecné sestry, porodní asistentky, dětské sestry, záchranáři a další pracovníci. Příplatky dostanou tito zaměstnanci vyplacené zpětně k 1. červenci.

Sestry a další nelékařští zdravotničtí pracovníci, kteří pracují bez odborného dohledu v nemocnicích Krajské zdravotní ve třísměnném nebo nepřetržitém režimu, mají v druhém pololetí letošního roku obdržet zvláštní příplatek 2 000 Kč. Představenstvo Krajské zdravotní odsouhlasilo jeho poskytnutí s tím, že společnost získá finanční prostředky na tento příplatek z dotace Ministerstva zdravotnictví České republiky.

„Nelékařští zdravotničtí pracovníci v našich nemocnicích nový příplatek dostanou. Na základě dostupných informací připravujeme podklady pro podání žádosti o dotaci. Předpokládám, že prostředky získáme a následně je budeme rozdělovat jako zvláštní příplatek příslušným zaměstnancům,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák.

Podmínky dotace, z níž by měly být příspěvky financovány, stanoví, že je určena pro skupinu zaměstnanců, kteří pracující bez odborného dohledu ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu. Jednat by se tedy mělo o zaměstnance se stanovenou týdenní pracovní dobou 37,5 hodiny týdně, nebo tomu úměrně zkrácenou pracovní dobou podle pracovního úvazku. V Krajské zdravotní jde o profese všeobecná sestra, porodní asistentka, dětská sestra, zdravotnický záchranář, radiologický asistent, zdravotní laborant, fyzioterapeut, nutriční terapeut a zdravotně-sociální pracovník.

Termín, od něhož bude příplatek poskytován, není zatím konkrétně stanoven – závisí na termínu přiznání dotace. „Předpokládáme, že pokud bude administrace dotace trvat déle, bude příplatek vyplacen zpětně k 1. červenci 2017,“ ujistil ještě Jiří Novák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!