O dotaci na chodník požádá Meziboří samo

0
2149

Vedoucí odboru výstavby, majetku a životního prostředí Gabriela Soukupová na jednání zastupitelstva seznámila městské poslance s aktuálním stavem přípravy na podání žádosti o dotaci na stavbu chodníku mezi Mezibořím a Litvínovem.

„Původní plán podat dvě žádosti o dotaci samostatně, a to jednu Litvínov a jednu Meziboří, se nyní nejeví jako reálný. Meziboří proto uzavře s Litvínovem smlouvu o partnerství v projektu, která je nezbytnou podmínkou podání jedné samostatné žádosti o dotaci na projekt zasahující do katastru dvou obcí,“ vysvětlila další postup Gabriela Soukupová. Mezibořští zastupitelé už v únoru schválili poskytnutí daru ve výši 200 tis. Kč městu Litvínov za účelem pokrytí výdajů spojených s podáním žádosti o dotaci. „Projekt bude realizován na katastru měst Meziboří i Litvínov. Realizace akce je plánována na rok 2017. Žádost musí být podána nejpozději 29. dubna,“ doplnila Gabriela Soukupová. Chodník plánuje Meziboří vystavět, aby se zvýšila bezpečnost občanů, kteří využívají silnici mezi Meziboří a Litvínovem jako pěší komunikaci. „V rámci projektu dojde k realizaci chodníku v délce 1,855 km podél stávající komunikace. V rámci zvýšení bezpečnosti dojde k vybudování chybějících přechodů pro chodce, veřejného osvětlení, dále je navrženo posunutí značky vjezdu do města LITVÍNOV a doprovodná zeleň v intravilánu Meziboří,“ popsala projekt Gabriela Soukupová. Část projektu v katastru Litvínova zahrnuje chodník v ulici Valdštejnská k přechodu a chodník od zastávky k vodárně. Celkem za 2 743 tisíc Kč. Chodník v katastru Meziboří vyjde na 8 239 tisíc Kč. „V souvislosti s realizací projektu se nabízí v Litvínově možnost vyřešit neutěšenou situaci křižovatek ul. Ke Střelnici, Mezibořská a Czedikova. Vytvoření nových autobusových zastávek včetně nástupišť, přechodu pro chodce, který v současné době zcela chybí, doplnění části chodníku od zastávky MHD k restauraci U Partyzána, doplnění chybějícího veřejného osvětlení a související rekonstrukce komunikací. To vše za více než 2 500 tisíc Kč. Celkem si projekt vyžádá náklady 14 670 tisíc Kč. Dotace je 90 procent. Žadatelem, nositelem a příjemcem případné dotace bude město Meziboří,“ uzavřela Gabriela Soukupová.

Z jednání mezibořských zastupitelů

Záznam na webu

Na svém posledním jednání schválili mezibořští zastupitelé změnu jednacího řádu. Novinkou je zveřejnění zvukového záznamu z jednání zastupitelstva na webových stránkách města. Ten bude uveřejněn do deseti dnů po skončení jednání a uchován bude minimálně deset let. Zvukový záznam bude členěn dle jednotlivých bodů jednání.

Pomohou odborníci

Zastupitelé dále schválili zadání veřejné zakázky na zpracování technicko ekonomické studie provozu a investičního rozvoje areálu letních a zimních sportů Meziboří. Jedná se o další provoz lyžařské sjezdovky včetně přilehlého objektu zázemí čp. 405, atletického stadionu včetně objektu zázemí pro atlety, víceúčelové hřiště s umělými povrchy, tenisových kurtů se zázemím, hokejbalového hřiště, antukového hřiště a budovy sportovní haly. Město oslovilo sedm firem. Studie by měla být hotova do šesti měsíců.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!