Kurzy sebeobrany zatím ještě volné, startují už v září

0
1112
Kurzy sebeobrany.

Od poloviny září do poloviny listopadu 2017 bude v Mostě, probíhat kurz sebeobrany městské policie, který je zdarma a je určen pro širokou veřejnost. Zájemci se mohou přihlašovat do 20. srpna 2017.

Kurz bude obsahovat dvacet dvouhodinových lekcí, ve kterých se účastníci a účastnice naučí základům sebeobrany. Zkušení instruktoři je zde naučí, jak řešit krizové situace, a také jak se takovým situacím vyhnout.

Kurz bude zaměřen na sebeobranu na ulici, ale i v domácím prostředí. Absolventi kurzu se budou umět postarat o sebe a také ochránit své blízké a děti. Velkým přínosem kurzu je také posílení sebevědomí. „Už tohle sebevědomí, že se potenciální oběť ubrání, mnohé útočníky odradí. Protože přestane vyzařovat strach.“ uvedl instruktor sebeobrany Miroslav Pokorný.

O kurzy sebeobrany městské policie je velký zájem. Tentokrát by měl být kurz určen zejména obětem násilných trestných činů, ať se jedná o přepadení, znásilnění nebo domácí násilí. Městská policie ve spolupráci s odborem sociálních věcí mosteckého magistrátu proto nejprve oslovila neziskové organizace, které se setkávají s oběťmi násilí, aby nabídli přednostně účast v kurzu těmto klientům. Volná místa si nyní mohou rezervovat i zájemci z řad veřejnosti, kteří mají osobní zkušenost s napadením nebo se v setmělých ulicích chtějí cítit bezpečněji. Obětem násilí bude také v rámci projektu zcela zdarma nabídnuta psychologická pomoc odborníka.

Přihlášky a další informace Vám poskytne manažerka prevence kriminality Veronika Loucká na e-mailu: Veronika.Loucka@mp-most.cz nebo na tel. 476 448 724.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!