Stavte mosty k matematice!

0
1564

Milí žáčci a milé žačky, zkuste si otevřít webové stránky či skupinu na Facebooku, vytvořené k projektu Mosty k matematice, a chvilku jimi nezávazně brouzdat, třeba se nějakým drápkem chytíte a na vlastní mozkové závity se přesvědčíte, že při troše snahy a námahy leccos v matematice zvládnete. A třeba k návštěvě stránek přesvědčíte i své rodiče, takže nakonec tu najde zábavu celá rodina a podaří se vám společně vybudovat most, můstek nebo pro začátek aspoň lávku k matematice…

Zmíněné stránky obsahují jednotlivé sekce, zejména žáci mohou čerpat ze zásobárny studijních materiálů a příkladů podle jednotlivých ročníků – své si tu najdou prvňáčci i deváťáci. Hemží se to tu odkazy na matematické hry, zajímavosti, soutěže, interaktivní testy, doučování, applety, referencemi na zahraniční weby, kontakty. Vyzkoušet můžete úkoly na procvičení vyložené látky, jakož i fyzikální experimenty, nabízí se sbírka řešených úloh z fyziky, výuka fyziky a chemie formou prezentace a mnoho dalšího.

Ačkoli cílovou skupinou byli prozatím žáci a učitelé základních škol v Mostě a do dalšího roku se počítá také s účastí škol středních, v tuto chvíli se do projektu zapojilo přes sto jedinců různého věku, většinou však těch, kteří už mají školní docházku za sebou. Ti sdílejí příspěvky na facebookových stránkách projektu, aktivně odpovídají na soutěžní a vědomostní otázky. Webové stránky mají více než 500 návštěvníků za měsíc. Zařaďte se mezi ně – stačí překonat vlastní pohodlnost, obavy z neúspěchu při řešení, zažité předsudky, že někdo na matematiku takzvaně nemá buňky, že je matematika příliš těžká, nudná, nezáživná…

Pokud máte zájem se do projektu aktivně zapojit nebo získat další informace, můžete na FB skupině napsat do zpráv, telefonovat na číslo 777 748 205 nebo psát na e-mailovou adresu math.online@email.cz, adresa stránek: http://mosty-k-matematice.webnode.cz/; https://www.facebook.com/mostykmatematice/.

Okresní hospodářská komora a město Most jsou od loňského roku nositeli projektu Mosty k matematice, k jeho partnerům se řadí vysoké školy a mostecké gymnázium. Cílem je přispět k renesanci matematiky jako základního prvku vzdělanosti, podpořit matematiku jako výchozí platformu, na níž je možné a dokonce nutné dále stavět.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!