Radniční ulice se pro řidiče uzavře

0
817

Už od pondělí 14. srpna se uzavře Radniční ulice. Zajíždět a vyjíždět sem budou moci řidiči pouze v části u magistrátu a to nejméně do konce září.

Důvodem uzavírky jsou stavební a dopravní úpravy ulice, které by měly vést k jejímu zobousměrnění. „Stavební práce na stavbě zobousměrnění ulice Radniční budou zahájeny 14. srpna a měly by trvat šest týdnů,“ uvedl referent odboru investic mosteckého magistrátu Vladislav Dvořák. Stavbu tu bude provádět firma Herkul, která se stala vítězem veřejné zakázky, a to za dva miliony korun. Ulice bude během stavebních prací z větší části zcela uzavřena a omezeno bude i parkování. „Po dobu stavby budou po obou stranách parkoviště před magistrátem v ulici Radniční mimo provoz dvě poslední parkovací místa ve směru k ulici Jiřího z Poděbrad a celá plocha komunikace po obou stranách zeleného ostrůvku v ulici Radniční až po křižovatku s ulicí Jiřího z Poděbrad bude uzavřena a nebude zde po dobu stavby možné parkovat,“ říká dále k uzavírce a omezením Vladislav Dvořák a dodává: „Na parkoviště před magistrátem v ulici Radniční se bude po dobu stavby najíždět a vyjíždět z třídy Budovatelů.“

Po zobousměrnění ulice by se měly výrazně změnit zdejší poměry. Kvůli zvýšenému provozu, který bude možný v Radniční opětovně oběma směry, se z bezpečnostních důvodů omezí rychlost na 30 km/h. Z bezpečnostních důvodů se rovněž vybudují v ulici nové chodníčky a místa pro přecházení. „Ze strany od divadla se vybuduje nový dlážděný chodník, kratší potom také od Cascade směrem k magistrátu a vytvoří se také nová místa pro přecházení,“ doplnil tiskový mluvčí mosteckého magistrátu Petr Baraňák.

Velké změny ale nastanou v parkování. „Parkovacích stání je v současnosti v Radniční ulici vyznačeno 24, ale parkuje se i mimo vyznačená stání. Po provedení stavby zde bude v parkovacích pruzích a zálivech zhruba 30 podélných stání,“ informoval dále Vladislav Dvořák z odboru investic.

V části silnice před hotelem Cascade se k provozu využije obou ramen komunikace, která jsou od sebe oddělena travnatým ostrůvkem. V této středové části ulice bude možné parkovat po obou stranách vozovky, v dalších části směrem k výjezdu do ulice Jiřího z Poděbrad potom po straně jedné.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!