Do Litvínova se po čtyřiceti letech vrátila druhá liga, v neděli má premiéru

0
1093

Litvínovské národní házenkářky v loňské sezoně úspěšně vybojovaly postup do druhé nejvyšší soutěže v ČR. Do města se tak vrátila druhá liga žen po více než 40 letech. Velmi mladý tým je tvořen z vlastních odchovankyň a hráček dorosteneckého věku a má jediný cíl, a to okusit vrcholnou soutěž národní házené a udržet se v ní.

Trenér Marek Tomčík popsal ambice týmu: „Většina holek, které tvoří náš mladý kádr, nemá s druhou ligou zkušenosti. Neznáme ani sílu našich soupeřek a spoléháme se především na vlastní kvalitu. Věřím, že nás případně první dvě tři porážky neodradí a spíše naopak budou holky motivovat, aby na sobě dál makaly. Máme sice věkově mladý tým a nezkušený, ale vidím v něm potenciál,“ řekl Tomčík s tím, že prvním soupeřem družstva KNH Litvínov budou západočeské Blovice, které přivítá Litvínov v premiéře soutěže v neděli v 16 hodin na svém hřišti vedle sportovní školy. Domácí Litvínov se bude spoléhat na mladou útočnici Zdeňku Bilohuščínovou, která si společně s Nikol Dubovou vyzkoušela první i druhou ligu v nedalekém Žatci. Kádr před sezonou posílila i bývalá hráčka Karolína Gajarská a trenér sází především na její souhru právě s Bilohuščínovou.

„Zdeňka má ve svém mladém věku bohaté zkušenosti a věřím, že Karolína se k ní přidá. Obě to jsou rozdílové hráčky a mohou nás táhnout. Věřím i v bojovnost v obranné fázi, zde nemáme tolik zkušeností, ale právě bojovností bychom mohli držet se soupeřkami krok,“ dodal trenér Tomčík. Litvínovské házenkářky se představí v premiéře 2. ligy v neděli 27. srpna od 16 hodin na domácím hřišti v Litvínově.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!