Černí andělé v prvním kole smetli nováčka soutěže

0
1173

K úvodnímu kolu nového ročníku WHIL zajížděl tým házenkářek DHK Baník Most na Slovensko. Nováček z Bánovců nad Bebravou však pro ně nebyl vážnějším soupeřem. S celkem Černých andělů totiž prohrál rozdílem třídy, a to 20:41, po poločase 7:20. Most měl utkání od úvodu plně ve své režii a bezpečně ho dovedl do vítězného konce.

„Až na úvodních několik minut, kdy se oba týmy oťukávaly, jsme měli utkání zcela pod kontrolou. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany opřené o výkony brankářek a dařily se nám protiútoky z první i druhé vlny,“ komentoval výkon svého týmu trenér Peter Dávid. Podle jeho slov se dařilo dostat soupeře pod tlak díky ofenzivní obraně s velkým množstvím protiútoků. „Pochvalu si tým zaslouží za velmi dobrou herní disciplínu. Hráčky vědí, co se od nich čeká a všechno, na čem jsme se dohodli, se nám podařilo splnit,“ dodal trenér.

Během střetnutí s Bánovcemi se na palubovce prakticky vystřídal celý hráčský kádr Baníku, v pravidelných intervalech posílal trenér do hry kompletní herní sestavy. Nejúspěšnější střelkyní Černých andělů byla s 9 zásahy Simona Szarková.

Bánovce nad Bebravou – DHK Baník Most 20:41 (7:20). Branky Mostu: Szarková 9/2, Zachová 7, Růčková 4/1, Jeřábková, Jungová (obě po 4), Borovská, Stříšková, Šípová, K. Dvořáková (všechny po 3), V. Dvořáková 1.

Další výsledky I. kola WHIL 2017/2018: SHK Veselí n. M. – Trenčín 36:29, Písek – Šala 20:33, Michalovce – Hodonín 40:19, Olomouc – Poruba 23:23 a Slavia Praha – Zlín 30:28.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!