Konec ostudy? Nádraží čeká velká změna

0
933

Ostudou města Mostu je bezesporu nehostinné a odpudivé vlakové nádraží. To by se v dohledné budoucnosti mělo změnit. Chystá se totiž jeho velká rekonstrukce za téměř dvě stě milionů korun.

Kdo alespoň jednou navštívil vlakové nádraží v Mostě, jistě bude souhlasit, že potřebuje modernizaci jako sůl. A právě to se stane. Správa železničních a dopravních cest zahrnula mostecké nádraží do velkého a nákladného plánu oprav nádražních budov a přilehlých prostor. Jedna z největších investic, téměř dvě stě miliónů korun včetně projektu, se týká právě Mostu. „Nádraží dostane finanční injekci, kterou nedostalo několik desítek let. Doufáme, že cestující investici uvidí a hlavně ocení,“ řekl Jakub Ptačinský z odboru komunikace generálního ředitelství společnosti.

Rekonstrukce by měla začít na přelomu let 2020 – 2021 a trvat by měla zhruba rok. V současné době se už pracuje na projektové dokumentaci a následně na vizualizaci budoucí podoby nádraží. Podle Jakuba Ptačinského budou stavební práce probíhat za běžného provozu, samozřejmě s určitými omezeními.

Téměř „globální“ změny pro komfort cestujících i zaměstnanců čekají vnitřek hlavní budovy. Přibudou bezbariérové přístupy a také nové eskalátory. Interiér bude nejen vysoce moderní, ale i účelný. Velkou proměnou projde také technické zázemí samotného nádraží.

Mostecké vlakové nádraží odbaví denně přes tři tisíce cestujících. V současné době zde rádi bivakují bezdomovci, ve večerních hodinách zde nefungují veřejné toalety a přístup na vlaková nástupiště je možný jen po dlouhých a strmých schodech. Před dvěma lety prošel úpravou alespoň přednádražní prostor, jehož stav byl již neudržitelný a hlavně nebezpečný.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!