Z deníku Městské policie Litvínov

0
1057

Žebračky vykázali z místa

Tři Romky z Mostu žebraly na náměstí Míru. Byly neodbytné a obtěžovaly procházející občany. Strážníci trojici zastihli až v ulici Smetanova. Ženy mířily do obchodu, ale po setkání se strážníky, kteří jim vysvětlili, že v Litvínově žebrat nebudou, odjely zpět do Mostu.

Týrání psa se nepotvrdilo

Anonymní mužský hlas oznámil, že před Billou je opilec, který tu týrá svého psa. Měl ho škrtit a bít. Strážníci v parčíku před Citadelou zastihli skupinu lidí, z nichž jeden byl značně opilý a měl při sobě psa. Pes byl vystrašený. Ostatní potvrdili, že opilec svého psa škrtil a kopal do něj. Strážníci přivolali hlídku Policie ČR a psovoda. Psa muži odebrali a umístili do útulku. Přijít si pro něj měl až vystřízliví a s dokladem, že má psa v péči. Podle čipu totiž pes muži nepatřil. Vedoucí útulku měl také rozhodnout, zda pes nepotřebuje veterinární ošetření. Druhý den muž již střízlivý pro psa přišel. Prokázal očkovacím průkazem psa, že ho má řádně v péči. Odmítl, že by psa bil. Podle jeho tvrzení naopak skupinka mladíků napadala jeho, a proto byl pes vystrašený. Vedoucí útulku na zvířeti nenašel žádné poranění ani stopy po týrání. Pes byl v dobré kondici.

Za kouření na zastávce padaly pokuty

Hned dvakrát v jeden den pokutovali strážníci kuřáky. Nejprve pokutu zaplatil muž, který kouřil na tramvajové zastávce v ulici SKN. Dalšího hříšníka si strážníci všimli na autobusové zastávce v ulici Přátelství. I tam kouřil muž, který za to zaplatil pokutu.

Řidič pod vlivem drog

V ulici Školská si strážníci všimli muže, který nastupoval do auta na místo řidiče. O muži věděli, že je osobou toxi. Vozidlo proto zákonným způsobem zastavili a provedli u řidiče test na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin, metamfetamin, benzodiazepiny a canabis. Řidiče předali Policii ČR.

Koně na ulici

V ulici Skalní strážníci zastihli tři koně, kteří se pohybovali mimo oplocený pozemek. Strážníci koně odehnali ze silnice a kontaktovali majitele. Před jeho příjezdem na koně dohlíželi, aby se nedostali do střetu s vozidlem. Majitelka koně zahnala za ohrazení a učinila opatření, aby se koně už na silnici nedostali.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!