Návštěvníky Matyldy překvapí letní novinky

0
2194

Matylda se připravuje na novou sezónu. Kromě běžných úprav se plánují některé novinky.

Po zimním období se budou provádět obvyklé práce, které se týkají údržby travnatých ploch – čištění, prořezávání, hrabání a následné sečení. „V areálu a kolem in-line dráhy se provedla drobná prořezávka náletů a na stěrkovém okruhu postřik proti plevelu. Na asfaltovém okruhu in–line dráhy se provedou lokální opravy. Proběhla revize posilovacích strojů, dětských atrakcí, laviček a následné opravy,“ vyjmenoval aktuální práce ředitel Technických služeb města Mostu Karel Mutinský. Dále proběhnou opravy mola vstupu na vodní atrakce a terénní opravy břehů.

V provozu jsou čerstvě také veřejná WC. Sem pracovníci technických služeb doplnili sanitární techniku. Natřela se plechová střecha, což zlepšilo vzhled. „Veřejnost tuto službu určitě uvítá, protože areál je hodně navštěvován v jakémkoliv ročním období. Taktéž se provedla zpětná montáž skříněk včetně doplnění nových zámků a klíčů u in- line dráhy,“ uvedl dále Karel Mutinský.

I pro letošní rok se může veřejnost těšit na některé novinky a rozšíření služeb. „U parkovacího automatu spodní parkovací plochy došlo ke změně sazby za parkování. Návstěvník si vedle celodenního stání za 50 Kč může zaplatit i hodinové parkování 10Kč/hod. až do výše celodenního parkingu,“ prozradil ředitel. Pro cyklisty zabudují v areálu čtyři držáky na kola, které budou umístěny u turistické mapy a stánku občerstvení.

Hřiště na volejbal

Jednou ze zásadních novinek, které se na Matyldě letos chystají, bude ale další nové hřiště. V loňském roce se tu vybudovalo hřiště pro děti, s dřevěnými atrakcemi, které zafinancovala Vršanská uhelná. Letos je v plánu hřiště na plážový volejbal. To vyroste na travnaté pláži v blízkosti vodní plochy. „V současné době se zpracovává projektová dokumentace. Realizace proběhne v nejbližší době, přibližně během června až srpna, po skončení závodů Dračích lodí,“ přiblížil ředitel Mutinský.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!