Porušené paragrafy (39. týden)

0
802
Jízda na semaforech

MOST – Krajští dopravní policisté sledovali na silnicích mosteckého okresu, jak řidiči respektují dodržování světelné signalizace. Hlídky silniční provoz kontrolovaly v Mostě, okolí a na silnicích I. třídy. „Během uplynulých dnů policisté zastavili 25 motorových vozidel a zjistili 24 dopravních přestupků. Sedm řidičů překročilo povolenou rychlost a vyinkasovalo pokuty ve výši 4 tisíce korun, pokutě neunikli ani 2 chodci,“ konstatovala statistiku policejní mluvčí Ludmila Světláková. Mezi dalšími prohřešky zjistili policisté, že v jednom vozidle nebyl použit zádržný systém a u pěti vozidel odhalili nevyhovující technický stav. Za 22 přestupků muži v uniformách uložili řidičům pokuty ve výši 12 500 korun, dva přestupky budou předány obecním úřadům do správního řízení.

V bytě měl laborku

MOSTECKO – Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 47letého muže z Litvínova. Ten v jednom bytě panelového domu v Janově měl dle kriminalistů vyrábět pervitin. „Kriminalisté v bytě v minulém týdnu provedli domovní prohlídku, zadrželi podezřelého muže a zajistili různé předměty k výrobě drogy. S sebou odnesli láhve, plastové nádoby, kanystry s neznámou látkou, varné sklo se zbytky nezjištěné látky, injekční stříkačky, plechovky a sklenice s neznámou látkou, digitální váhy, plastové sáčky s nezjištěnou bílou krystalickou látkou,“ vyjmenovala policejní mluvčí Ludmila Světláková. Všechny věci policie odešle k odborné expertize. Muž kromě výroby měl i drogu poskytovat a to v několika případech loni i v letošním roce v litvínovském zámeckém parku. Obviněný již sedí ve vazební cele. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Přes automat na láhve

MOST – Vskutku kuriózní vloupání do prodejny předvedl sedmadvacetiletý Mostečan. Vlezl vkládacím otvorem do automatu výkupu lahví v jedné mostecké prodejně. K případu došlo v uplynulých dnech ve večerních hodinách. Uvnitř obchodu odcizil dvě pivní přepravky a pivní láhve. Následně prodejnu opustil stejnou cestou. Před prodejnou však narazil na ostrahu, lup odhodil a dal se na útěk. Daleko nedoběhl. Policisté hlídkové služby, kteří byli nedaleko prodejny v rámci výkonu hlídkové činnosti, si všimli utíkajícího muže a zadrželi ho. Následným šetřením na místě zjistili, co má muž na svědomí. Mostečan skončil na policejním oddělení a je obviněný z krádeže. „Dotyčný se loni v prosinci vrátil z vězení. Díky své minulosti může očekávat vyšší trest a to až tři roky odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!