Půjde bývalá 17. základní škola k zemi?

0
937

Budova bývalé 17. ZŠ v Okružní ulici by mohla padnout k zemi. Město sice s konečným verdiktem ještě váhá, ale už si nechává zpracovat projekt na demolici.

Objekt, který se skládá z několika pavilonů, se postupně vyprázdnil v roce 2012 a 2013. Pavilony od té doby město částečně pronajímalo a od 1. 9. 2017 jsou zcela prázdné. „Město nabízí pavilony D, E a G bývalé 17. ZŠ v Mostě za kupní cenu 17 100 000 Kč,“ uvedl vedoucí magistrátního odboru městského majetku František Svoboda a dodal: „O budovu už od minulého roku neprojevil nikdo žádný zájem.“ Město proto zvažuje další záměry a nevyloučilo, že by objekt nechalo případně zbourat. „Chceme být připraveni v rámci dotačních programů, které jsou v nabídce. I proto jsme nechávali zpracovat projekt na demolici. Nejde o žádné závratné náklady a je to jedna z variant,“ konstatoval primátor Jan Paparega.

Vzhledem k tomu, že budova 17. ZŠ se nachází v sídlišti sedmistovky, které jsou zařazeny do sociálně vyloučených lokalit, má město reálnou šanci s žádostí o dotaci na demolici uspět. V minulosti takto získalo peníze například na zbourání bloků č. 1 a 7 v Chanově. Mezi dalšími adepty, na něž by město mohlo získat dotaci z tohoto programu a kde se rovněž zpracovává projekt na demolici, je jeden ze tří vybydlených bloků v ulici J. Seiferta, v lokalitě 2 B. „Není to tak, že pokud se objekt neprodá, tak půjde k zemi. Chceme být jen připraveni na další alternativu,“ podotkl dále primátor. Co by na místě po 17. ZŠ mělo vzniknout, zatím není jasné. „Více jsme tento záměr nezpracovávali, takže co by zde případně mělo být, ještě nevíme,“ doplnil ještě primátor. Pokud by došlo na bourání bývalé školní budovy, která těsně sousedí s 18. ZŠ, práce by probíhaly v době, kdy by byla škola prázdná.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!