Porušené paragrafy (15. týden)

0
2387
Loupežník „už bručí“

MOST – Mostečtí kriminalisté objasnili loupež, která se stala v prosinci poblíž Aquadromu v Mostě. Tehdy tudy šla směrem od Jalty mladá žena, kterou mezi koupalištěm a průmyslovkou napadl neznámý muž. Ženu zmlátil a okradl o cennosti, které našel v její kabelce. „Z kabelky vzal svazek klíčů, peněženku a mobil. Klíče po ženě hodil, z peněženky odcizil platební kartu a peníze. Z kabelky dále vzal zlaté náušnice. Mobilní telefon na místě odhodil a z místa činu utekl,“ popsala událost policejní mluvčí Ludmila Světláková. Zbitá a přepadená žena se ale nedala a začala zloděje pronásledovat. Zastavila vozidlo taxi služby a požádala o přivolání policie. Napadená skončila v nemocnici na ošetření. „Policie v těchto dnech obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže 38letého muže z obce na Teplicku. Kriminalisté měli na muže podezření již v lednu. Muž byl v pátrání a doma se nezdržoval. Vyhýbal se nástupu trestu za jiný delikt,“ informovala dále policejní mluvčí. Obviněný je nyní ve vězení, kde si odpykává trest odnětí svobody za jiný násilný trestný čin.

Kradl naftu

LITVÍNOVSKO – Na parkovišti v obci Dolní Jiřetín neznámý pachatel vnikl do dvou zaparkovaných nákladních vozidel MAN a Mercedes. Poškodil palivové nádrže a z nich odčerpal asi 700 litrů motorové nafty. Poškozeným firmám zloděj způsobil hmotnou škodu ve výši 13 000 korun. Případ se stal v uplynulém týdnu a šetří ho litvínovští policisté.

Přepadla ho mlsná

LITVÍNOV – Nakoupit „za pět prstů“ přijel 38letý muž z Litvínova do jednoho z mosteckých supermarketů. Tady si do batohu ukryl různé sladkosti a balení kávy, vše v hodnotě 930 korun. Poté prošel vstupní částí, kde ho ale zastavil pracovník ostrahy prodejny. Odcizené věci byly zajištěny a nepoškozené byly vráceny zpět do prodeje. Muž byl předán policejní hlídce. Na policejním oddělení se zjistilo, že Litvínovan kradl již v minulosti. Loni se vrátil z vězení a letos byl opět odsouzen.

Deset let za drogy

MOST – Ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil mostecký policejní rada 28letého muže z obce na Litvínovsku. Podle kriminalistů měl obviněný po dobu jednoho roku obstarat a následně prodat nejméně ve 48 případech marihuanu. „Za toto období muž prodal nejméně 5 kilogramů této drogy na předem smluvených místech v Litvínově,“ informovala policejní mluvčí Ludmila Světláková. Stíhanému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!