Národní házená v Mostě s poloviční úspěšností

0
4693
ilustrační foto

Mostečtí národní házenkáři před posledním dvojkolem 2.ligy národní házené mají na dostřel 4. příčku. Pomohlo k tomu úspěšné vystoupení 7.10.2017 v rámci sobotního duelu proti TJ Spartak Rožmitál p.Třemšínem. Zápas se přitom nevyvíjel pro mostecké muže dobře, když první poločas prohráli 13:14, nakonec zlepšenou druhou půlkou rozhodli o konečném vítězství 28:21. Na sobotní výhru Baníkovci neodkázali navázat v pozměněné sestavě v neděli, kdy byl soupeřem Mostu neporažený celek TJ Avia Čakovice. Pražané vítězstvím v Mostě 10:16 (3:6) rozhodli o prodloužení vítězné série na 9 zápasů. Zda se Baník Most NH odpoutá od 8. místa rozhodne závěrečné podzimní dvojkolo, které bude k vidění v Mostě v sobotu 14.10. od 15 h proti TJ Litohlavy a v neděli 15.10. od 10:30 proti TJ Všenice.

Narozdíl od mužů, ženy Baníku Most NH ke svým dvěma utkáním směřovala na hřiště soupeřek a to do Raspenavy, v neděli 8.10. Hráčky obou týmů byly na utkání řádně natěšené, což bylo vidět z nasazení všech aktérek, navzdory nevlídnému počasí. Bohužel hned v úvodu prvního utkání přišlo družstvo Baníku o svojí defenzivní oporu, Kateřinu Křivskou kvůli vážnému, nutno dodat nezaviněnému, zranění. Přes nehodu se dokázal mostecký tým ještě více semknout a utkání vyhrál 18:16, po poločasu 8:6. Druhý zápas se nesl přesně v opačném duchu než první, kdy vedení po většinu času držela mostecká děvčata. Napodruhé totiž domácí hráčky vyhrály první poločas 6:4, ve druhém poločasu pak dokázaly náskok navýšit a ani mocný finiš házenkářek Baníku nestačil na víc než snížení stavu 10:9.
Sestava Baníku Most NH: Ludmila Rejnková (4+4 góly), Eliška Trebulová, Jindra Řádová (8+3), Monika Vlková (3+2), Tereza Lisová, Kateřina Křivská, Nikola Tykalová, Lucie Janská, Gabriela Kortánová, Lucie Hanzlíčková (3+0).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!