Merkur dostali od těžařů i v SVČ, hlasujte o NEJ model!

0
778

Již více než rok mají místní školáci k dispozici stavebnice Merkur. A aby ukázali, že je jim technika blízká a stavebnice pomáhají rozvíjet jejich schopnosti i technické myšlení, vytvořili během měsíce různé modely a instalace na téma energie, které jsou od 10. října k vidění ve Středisku volného času.

Slavnostního zahájení výstavy se kromě zástupců společnosti Vršanská uhelná, která nákup stavebnic finančně podpořila, Ústeckého kraje a ředitelů mosteckých základních škol zúčastnil i primátor Jan Paparega se svou náměstkyní Markétou Starou. Všichni zúčastnění ocenili zájem žáků o techniku a obdivovali jejich šikovnost a nápaditost. Nakonec se zapojili i do hlasování o nejlepší model. Toto hlasování je určeno i pro zájemce z řad široké veřejnosti, kteří mohou navštívit Středisko volného času až do 30. října od pondělí do čtvrtka od 9 do 20 hodin, v pátek pak od 9 do 15 hodin. Vítězná škola může vyhrát například výlet do muzea Merkuru, pro vylosované účastníky hlasování jsou připraveny hodnotné věcné ceny.

Stavebnice Merkur mohlo díky daru společnosti Vršanská uhelná ve výši tři miliony korun mosteckým základním školám věnovat město a Ústecký kraj. Jejich úkolem je zpříjemnit žákům výuku technických předmětů a podpořit jejich zájem o technické učební a studijní obory. Nové stavebnice se tak staly součástí celé řady opatření města vedoucích k rozvoji technického vzdělávání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!